Η συγκινητική εξομολόγησης της Φωτεινής, της μητέρας που προσφέρει το μητρικό της γάλα

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφασή της να μοιραστεί το μητρικό της γάλα με το νεογέννητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Ρόδο η Φωτεινή από τον Αρχάγγελο έγινε το πρόσωπο του νησιού και όλοι μιλάνε για την γενναιοδωρία και την ανιδιοτελή της προσφορά που αναδεικνύει για ακόμη μια φορά πώς το μεγαλείο της μητρότητας δεν κάνει διακρίσεις ούτε βασίζεται σε δεσμούς συγγένειας.

Η νεαρή θηλάζουσα μητέρα ενός μωρού μόλις 8 μηνών προσφέρθηκε να μοιραστεί το γάλα του παιδιού της με το νεογέννητο που από τις πρώτες στιγμές της ζωής του είδε το σκληρό πρόσωπο τούτου του κόσμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ροδιακή» η μητέρα μίλησε για την απόφασή της αυτή και για το πόσο πολύ θέλει να σταθεί δίπλα σε αυτό το μωράκι. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητά της καθώς η ενέργειά της αυτή δεν είχε ως κίνητρο την προβολή της ίδιας και της οικογένειάς της.

Η Φωτεινή, επισήμανε ότι με όλη της την καρδιά θα μπορούσε να υιοθετήσει αυτό το μωράκι. Σημείωσε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να αναπληρώσει την αγάπη της αληθινής μητέρας, την οποία κάλεσε, να μην φοβηθεί, να μην ντραπεί και να σπεύσει να ζητήσει πίσω τον μικρό Άγγελο, να τον πάρει στην αγκαλιά της γιατί όπως τόνισε, ολόκληρη η Ρόδος θα σταθεί στο πλευρό της και θα την στηρίξει.

Είσαστε η μητέρα, η γυναίκα, που έκανε περήφανους όλους τους ροδίτες και πολύ περισσότερο βέβαια τις ροδίτισσες, όταν ζητήσατε να χορηγήσετε εσείς μητρικό γάλα στον μικρό Άγγελο. Το παιδάκι που εγκαταλείφθηκε σε χαρτόκουτο, κοντά στους Πεύκους.  Τι σας έκανε αλήθεια να το θελήσετε αυτό;

«Διαβάζοντας στο διαδίκτυο το πόσες προσφορές έγιναν συνολικά, είδα ότι είχαν γίνει πολλές προσφορές για υλικά αγαθά. Κανείς δεν είχε σκεφτεί ότι το βασικότερο γι αυτό το παιδάκι, ήταν επίσης η  αγάπη και η  φροντίδα. Για μένα το στήθος είναι ο ομφάλιος λώρος έξω από τη μήτρα. Θεώρησα ότι ήταν ίσως το πιο πολυτιμότερο πράγμα που μπορούσα να δώσω, σε ένα μωρό. Ειδικά σε ένα μωρό που εγκαταλείφθηκε και το οποίο δεν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε να έχει.

 Πώς νοιώσατε ως μητέρα κι εσείς ενός μικρού παιδιού από την ενέργεια αυτή της εγκατάλειψης;
Ένιωσα θλίψη. Θλίψη.

Είναι αλήθεια το γεγονός ότι αν και διαμένετε εδώ, στον Αρχάγγελο, σε μια απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου και από το Νοσοκομείο, είχατε πει ότι είσαστε διαθέσιμη να πηγαίνετε ακόμα και τρεις φορές τη μέρα στο Νοσοκομείο για να το θηλάζετε;
Ναι. Βασικά τους είπα ότι μπορώ να έρθω και να τους δώσω, είτε μητρικό γάλα αντλώντας το εκεί, είτε να το θηλάσω η ίδια για όσες φορές χρειάζεται. Ακόμα και τέσσερις φορές τη μέρα. Επειδή όμως στη Ρόδο δεν υπάρχει μονάδα πιστοποίησης μητρικού γάλακτος, μου απάντησαν αρνητικά και ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στο παιδί κάτι που δεν είναι πιστοποιημένο και ότι υπάρχει το έτοιμο, η σκόνη.

Λένε ότι τέτοιου είδους δράματα, όπως αυτό της εγκατάλειψης του μικρού Άγγελου, πίσω κρύβουν άλλα δράματα. Ενδεχομένως μεγαλύτερα. Γι αυτό κανείς μας δεν πρέπει να βιαστεί να κρίνει και να επικρίνει. Αν είχατε την δυνατότητα να συναντηθείτε με την ίδια τη μητέρα τι θα της λέγατε;

Αν συναντιόμασταν δεν ξέρω ακριβώς τι θα μπορούσα να πω. Αυτό που τώρα μπορώ να πω, είναι ότι αν κάπου βλέπει, διαβάζει ή μας ακούει είναι: «Γύρνα στο παιδί σου και όπως όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν το μωρό, θα βοηθήσουν κι εσένα να το μεγαλώσεις.»  Δεν γίνεται ένα μωράκι να πάει σε μια άλλη οικογένεια και να δεχθεί την αγάπη που θα δέχονταν από τη μητέρα του. Ναι, εγκατέλειψε το μωρό, το εγκατέλειψε, αλλά δε νομίζω ότι μια μάνα από μόνη της, θα το έκανε τόσο εύκολα.