Η UNICEF και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θέλουν κάθε παιδί στην Ελλάδα να ανοίξει τα φτερά του σε έναν κόσμο χωρίς βία

Την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των παιδιών επέλεξαν το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ως την θεματική της πρώτης κοινής καμπάνιας ευαισθητοποίησης εντός του Διεθνούς Αερολιμένα της πρωτεύουσας.

Οι δύο φορείς συμφώνησαν σε ένα ευρύ πλαίσιο κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για ζητήματα παιδικής προστασίας, εκπαίδευσης και ευημερίας των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η UNICEF και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα αναπτύξουν μια σειρά ενεργειών, τόσο εντός του χώρου του αεροδρομίου όσο και μέσω άλλων επικοινωνιακών καναλιών του Οργανισμού και του αερολιμένα, με σκοπό την προώθηση μηνυμάτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού γύρω από τους βασικούς πυλώνες του 5ετούς Εθνικού Προγράμματος της UNICEF για την Ελλάδα, καλύπτοντας ζητήματα όπως: η βία κατά των παιδιών, η αποϊδρυματοποίηση, η ανεργία των νέων και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους καθώς και η ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση.

Επιπλέον οι δυο φορείς θα υλοποιήσουν δράσεις κινητοποίησης πόρων με σκοπό την ενθάρρυνση των επισκεπτών του αεροδρομίου να ενισχύσουν τις προγραμματικές παρεμβάσεις της UNICEF στην Ελλάδα.

O Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Luciano Calestini, δήλωσε σχετικά:

«Η συνεργασία μας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποτελεί ένα ακόμα βήμα του Γραφείου της UNICEF Ελλάδα να φέρουμε κοντά σημαντικούς φορείς με κοινό όραμα την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών για την βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων σε όλη την Ελλάδα. Κοινός στόχος αυτής της κοινής πρωτοβουλίας είναι να εντάξουμε και τους χιλιάδες ταξιδιώτες που επισκέπτονται καθημερινά τον Διεθνή Αερολιμένα ως συμμάχους σε μια εθνική προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ενδυναμωθεί και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, δήλωσε:

«Βασικός πυλώνας της κοινωνικής υπευθυνότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών υπήρξε διαχρονικά η μέριμνα για το παιδί αναφορικά με θέματα προστασίας, εκπαίδευσης, απασχόλησης και ευημερίας των παιδιών και των νέων. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία που ξεκινάμε με τη UNICEF ενώνοντας τις δυνάμεις μας και ενισχύοντας μαζί την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα όπως είναι η βία και ο αποκλεισμός. Θεωρούμε χρέος μας να συμμετέχουμε στην προώθηση κρίσιμων κοινωνικών μηνυμάτων, τόσο μέσα στους χώρους του αεροδρομίου, όσο και μ΄ ένα πλέγμα ενεργειών που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνεργασίας και κοινής προσπάθειας ευαισθητοποίησης.»

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα

Εφιάλτης για τρεις αδελφές στη Λάρισα: Οι γονείς εκπαιδευτικοί τις κακοποιούσαν και τους έλεγαν “έχουμε δικαίωμα από τον Θεό”

Πανικός σε σχολείο της Κρήτης: 6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο προαύλιο

Η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Βόλου και αθλήτρια κωπηλασίας διεκδικεί το βραβείο καλύτερης Ευρωπαίας αθλήτριας της χρονιάς!