“Η χύτρα με το χρυσάφι”: Η υπέροχη παιδική παράσταση που λάτρεψαν τα παιδιά επιστρέφει στις Μορφές Έκφρασης

Ο Θωμάς Κινδύνης και η «Παραμυθένια Ορχήστρα» του μας καλούν σ’ ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στην Ιρλανδία με αφορμή την παράσταση “Η χύτρα με το χρυσάφι” στις Μορφές Έκφρασης. 7 ηθοποιοί και μουσικοί , ένας μαέστρος και ένας σκηνοθέτης συναντιούνται … και τότε μια «παραμυθένια ορχήστρα» γεννιέται… Μπείτε στον κόσμο της Παραμυθένιας Ορχήστρας, έναν κόσμο φανταστικά μουσικό και μαγικά θεατρικό που μας καλεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας, ακόμα όταν όλα μοιάζουν αδύνατα!

Καμιά φορά μπορεί να πιστεύεις πως είσαι άτυχος γιατί δεν έχεις εκείνο το «φανταχτερό», που ο άλλος έχει και σου φαίνεται τόσο «πολύτιμο» και «λαχταριστό», όμως ίσως τελικά ο δικός σου δρόμος και ο δικός σου «αληθινός» θησαυρός να βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου, εκεί που δεν κοίταξες ποτέ! Σήκωσε τα μανίκια σου λοιπόν βρες τον και κάνε τον να λάμψει!

Η υπόθεση της παράστασης

Ο «άτυχος» Νάιλ Ο Λίρι, καθόταν μια μέρα στη λιακάδα και ονειροπολούσε… Και τι δε θα έκανε εάν είχε την τύχη με το μέρος του! Θα έφτιαχνε φυσικά μια φάρμα … θα αγόραζε ζώα και άλλα πολλά… Και φαίνεται πως τελικά η τύχη του χαμογέλασε γιατί εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ένα ξωτικό με μια χύτρα γεμάτη χρυσάφι! Tο μόνο που έπρεπε να κάνει, ήταν να πιάσει το ξωτικό και το χρυσάφι θα ήταν δικά του! Έτσι πίστευε. Μα στο παραμύθι μας, μια μεγάλη έκπληξη τον περιμένει, αφού θα ανακαλύψει πως ο Θησαυρός που πάντα λαχταρούσε δε βρισκόταν στην χύτρα του Ξωτικού, αλλά στα δικά του χέρια και στις δικές του μοναδικές και υπέροχες ιδέες!

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο Ιρλανδέζικο παραμύθι “Η χύτρα με το χρυσάφι” και τελεί υπό την αιγίδα της Ιρλανδικής Πρεσβείας

Συντελεστές:

Μετάφραση- Διασκευή – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Πρωτότυπη μουσική, τραγούδια: Άννα Σεβαστή Τζίμα
*εκτός από το παραδοσιακό Ιρλανδέζικο τραγούδι: Marie’ sWedding
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου
Μουσική διδασκαλία, Μουσική διεύθυνση: Θωμάς Κινδύνης
Σκηνικά & Κοστούμια: Παραμυθένια Ορχήστρα
Την Παραμυθένια Ορχήστρα αποτελούν οι:
Άννα Σεβαστή Τζίμα, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Σελήνη Φιλιππιτζή, Στεφανία Πολλάκη.
Πότε παίζεται: 
Κάθε Κυριακή στις 12.30 μ.μ.
Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων:12€  / 10€ Οικογενειακό ( 3άτομα+ ) / Ομαδικό (10 άτομα+),ΟΑΕΔ, Μέλη, Φοιτητές, Πολύτεκνοι:  8€
Τηλεφωνικές κρατήσεις:
210 3464903, 210 3464002
Υπεύθυνη για οργάνωση παραστάσεων με σχολεία Βλασία Βερβέρη (6944 659865)
Τηλέφωνα: 210 3464903, 210 3464002
Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης “Η χύτρα με το χρυσάφι”

Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα