Καλά νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης σύμφωνα με τον Δρ. Φάουτσι

14χρονος με αρνητές γονείς... προσφεύγει στον εισαγγελέα για να εμβολιαστεί

Όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τις εξελίξεις στην πορεία των εμβολίων τον τελευταίο καιρό και όπως όλα δείχνουν σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε πότε θα μπορούμε να εμβολιαστούμε με επιτυχία.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσίευμα των Financial Times, μάλιστα, το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο είναι από αυτά που έχει παραγγείλει και η χώρα μας, πρόκειται να δείξει αν θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωση ο νούμερο 1 λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ. Φάουτσι. Επιπλέον, σε σημερινό δημοσίευμα οι Financial Times αναφέρουν, ότι το ίδιο εμβόλιο δείχνει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους, στις ηλικίες δηλαδή που απασχολούν τους επιστήμονες περισσότερο όχι μόνο ως προς το κατά πόσο κινδυνεύουν από τον ιό, αλλά και ως προς το κατά πόσο το εμβόλιο θα βοηθήσει, δεδομένου, ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα, πάνω στο οποίο βασίζεται, είναι ανίσχυρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής για το εν λόγω εμβόλιο, αυτό φαίνεται να προκάλεσε “ισχυρές ανοσοαποκρίσεις” σε ομάδα υγιών ενηλίκων 18 έως 55 ετών. Δεν γνωρίζαμε, όμως, μέχρι πρότινος αν εξίσου θετικά θα λειτουργούσε το ίδιο εμβόλιο στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτό θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα, σύμφωνα με τους Financial Times, ενώ μέχρι το τέλους του έτους θα ξέρουμε αν θα έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca.