Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Καλαμαριά: Τι θα γίνει τελικά με τη φοίτηση του 12χρονου με Asperger που οι συμμαθητές του ήθελαν να διώξουν από το σχολείο;

Καλαμαριά: Τι θα γίνει τελικά με τη φοίτηση του 12χρονου με Asperger που οι συμμαθητές του ήθελαν να διώξουν από το σχολείο;

Η ιστορία του 12χρονου μαθητή με Asperger που οι συμμαθητές του στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη με αίτημά τους να τον διώξουν από το σχολείο μονοπώλησε την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της δημόσια εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι οι συμμαθητές του 12χρονου έκαναν λόγο για απρεπή συμπεριφορά του μαθητή που απορρέει από το σύνδρομο Asperger.

2 ώρες μάθημα στο σχολείο και μετά μάθημα κατ΄οίκον

Μαθήματα στο σχολείο τις δύο πρώτες ώρες θα παρακολουθεί καθημερινά ο 12χρονος μαθητής και θα συνεχίζει την εκπαιδευτική διαδικασία για άλλες δύο ώρες στο σπίτι του με καθηγητές φιλολογίας, μαθηματικών και φυσικής που θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (κατ’ οίκον) ή ακόμα και με ιδιώτες καθηγητές (κατ’ ιδίαν).

Σε αυτήν τη λύση φαίνεται να καταλήγουν το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με όσα είπε στο ethnos.gr ο Παναγιώτης Ανανιάδης, περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις ώρες που θα βρίσκεται στο σχολείο ο μαθητής θα παρακολουθεί τα θεωρούμενα ως πιο εύκολα μαθήματα μαθήματα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος ειδικής αγωγής, με τη στήριξη και του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Στη συνέχεια θα πηγαίνει στο σπίτι του, όπου θα παρακολουθεί φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά και φυσική. Αν επιλεγεί η λύση της κατ’ οίκον διδασκαλίας, ο φιλόλογος, ο μαθηματικός και ο φυσικός θα διορισθούν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε περίπτωση που επιλέγει η λύση της κατ’ ιδίαν διδασκαλίας, καθηγητές του 12χρονου θα μπορούν να είναι και ιδιώτες.

Πώς τον αντιμετωπίζουν σήμερα οι συμμαθητές του

Ο κ. Ανανιάδης σημείωσε  ότι στο σχολείο έχουν πλέον πέσει οι τόνοι και έχουν σταματήσει οι αντιδράσεις σε βάρος του 12χρονου μαθητή. «Πλέον τα άλλα παιδιά δεν αντιδρούν και δε ζητούν να φύγει ο μαθητής από το σχολείο. Έχουν καταλάβει ότι η συμπεριφορά του οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει», ανέφερε ο κ. Ανανιάδης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.