Καλοκαιρινή σαλάτα με κριθαράκι

To καλοκαίρι, οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους και πολλές φορές τις προτιμάμε από ένα φορτωμένο γεύμα που θα μας επιβαρύνει ιδιαιτέρως όταν έξω κάνει καύσωνα. Σήμερα με πρώτη ύλη μας το κριθαράκι φτιάχνουμε μια απίθανη καλοκαιρινή σαλάτα.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το κριθαράκι ή αλλιώς μανέστρα ως το απολυτο συνοδευτικό για το γιουβέτσι των παιδικών μας χρόνων αλλά και ως σαλάτα είναι εξίσου νόστιμο. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή με βάση τα γούστα σας αλλά και το περιεχόμενο του ψυγείου σας.

Υλικά:

200 γρ. κριθαράκι μέτριο

3 φούντες μπρόκολο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο μαϊντανό

2 μεγάλες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

3 πιπεριές πολύχρωμες

4 ψιλοκομμένες μαύρες ελιές

Για το dressing:

1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλιά του γλυκού ξύδι βαλσάμικο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση:

Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του και το στραγγίζετε. Σε νερό που ήδη βράζει, ζεματάτε το μπρόκολο. Παράλληλα, σε μικρό μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το dressing. Σε μία σαλατιέρα, ανακατεύετε το μπρόκολο, το κριθαράκι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τις ελιές. Περιχύνετε με το dressing.

Διαβάστε επίσης:

Μπανάνα φυστικοβούτυρο παγωτό

Παγωτό με γεύση μπισκότο

H παιδοδιατροφολόγος μάς προτείνει σουβλάκι χωριάτικη σαλάτα