Κεραμέως: “Δεν θα κλείνουν τάξεις με το πρώτο κρούσμα – Εμβολιαστείτε για ασφάλεια στα σχολεία”

Κεραμέως: "Δεν θα κλείνουν τάξεις με το πρώτο κρούσμα - Εμβολιαστείτε για ασφάλεια στα σχολεία"

Το Υπουργείο Παιδείας ξεκινά τις προετοιμασίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22 καθώς πρόθεση είναι να ανοίξουν δια ζώσης όλες οι σχολικές μονάδες και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία.

Αλλαγές στα πρωτόκολλα για να μην κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Σε σημερινές της δηλώσεις στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε εκτενώς στους σχεδιασμούς για την επιστροφή στα θρανία, προαναγγέλοντς ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων αναφορικά με την εμφάνιση κρουσμάτων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αναφορικά με το ζήτημα καθώς οι εμβολιασμοί παιδιών αλλά και εκπαιδευτικών έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. Τώρα, είπε η κ. Κεραμέως, η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν».

Στόχος η δια ζώσης διδασκαλία για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Για εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Έκκληση για εμβολιασμό

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε η υπουργός Παιδείας σημειώντας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Σχ.χρ.2021-22: Έτσι θα διδάσκονται τα Αγγλικά σε όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας

“Βόμβα” από τον καθηγητή Τούντα: “Έχουμε έξαρση κρουσμάτων στα παιδιά – Θα θρηνήσουμε θύματα”

Ένα κείμενο ύμνος για τα εφηβάκια που δουλεύουν το καλοκαίρι και δεν ζητούν χαρτζιλίκι από τους γονείς