Κοριτσάκι γεννήθηκε με μόνιμο χαμόγελο – Η σπάνια πάθηση που έχουν μόλις 14 άτομα παγκοσμίως

Αυτό το μωρό δεν σταματά να χαμογελά. Θα αναρωτηθείτε «και πού είναι το περίεργο» σε αυτήν την ιστορία.

Κι όμως, αυτό το παιδί, έχει γεννηθεί με μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται bilateral macrostomia και φαίνεται σαν να έχει ένα μόνιμο χαμόγελο.

Η μικρή Ayla Summer Mucha γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 με αυτήν την σπάνια πάθηση, όπου οι δύο άκρες του στόματος δεν ενώνονται και δημιουργείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Με αυτήν την πάθηση έχουν καταγραφεί μόλις 14 άνθρωποι στον κόσμο. Οι γονείς της μικρούλας ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τους γιατρούς για μια χειρουργική επέμβαση που θα βοηθήσει την κορούλα τους να μην αντιμετωπίζει πρακτικές δυσκολίες στο μέλλον.

Σε μία αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών, αλλά και ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτήν την πάθηση δημιούργησαν λογαριασμό στο TikTok, όπου μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

«Νόμιζα πως ως μητέρα έκανα κάτι λάθος, παρόλο που ήμουν ιδιαίτερα σχολαστική και προσεκτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Ωστόσο, οι γιατροί μας καθησυχάζουν πως δεν είναι δικό μας λάθος, δεν ήταν στο χέρι μας», ανέφερε η μητέρα.

Οι δύο γονείς είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γιατρών προκειμένου να θεραπευτεί η πάθηση της μικρής τους, η οποία δυσκολεύεται ήδη με τον θηλασμό.

«Περιμένουμε να μας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εέμβαση, μέχρι τώρα ξέρουμε ότι θα χρειαστεί σύγκλιση του δέρματος που θα αφήσει κάποιες ουλές. Οι μετεγχειριτικές προκλήσεις μπορεί να είναι πολλές και ανησυχούμε», συνέχισε η μητέρα. 

Για ιατρικούς λόγους, σε ασθενείς με την πάθηση της μικρής συστήνεται η χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να διασφαλιστεί, ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας του στόματος, όσο μεγαλώνουν.

Πάντως, τα μηνύματα συμπαράστασης που έχουν λάβει από τον κόσμο, τους έχουν εμψυχώσει.

«Χαίρομαι που ανέβασα το βίντεο της μικρής μας στο διαδίκτυο. Τα θετικά σχόλια που λαμβάνουμε μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια», πρόσθεσαν οι γονείς της μικρής Ayla.

Πηγή: Mirror