Κοζάνη: Βullying σε 8χρονο καταγγέλει η μητέρα – «Τον χτυπούσε στα γεννητικά όργανα» – Αδιάφοροι οι γονείς του θύτη

Η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή που φοιτά σε Δημοτικό Σχολείο της Κοζάνης δημοσιοποίησε την απίστευτη ιστορία bullying που βιώνει ο γιος της το τελευταίο διάστημα από ένα συμμαθητή του. Μάλιστα, η κατάσταση ξέφυγε σε τέτοιο βαθμό που ο 8χρονος άλλαξε σχολείο για να μην πέφτει θύμα κακοποίησης.

Η σοκαριστική μαρτυρία της μάνας του παιδιού θύματος

«To πρόβλημα ξεκίνησε στην πρώτη δημοτικού όπου και γνωρίστηκαν για πρώτη φορά τα παιδιά. Πέρασε πολύ δύσκολα το παιδί μου μαζί του. Του πετούσε το φαγητό του, του έσπαγε τα προσωπικά του αντικείμενα, το χτυπούσε αλλά όχι τόσο άγρια στην αρχή. Μετά όμως έφτασε στο σημείο να χτυπάει το παιδί μου στα γεννητικά του όργανα. Τότε ήθελα να του αλλάξω σχολείο και ο διευθυντής του σχολείου με διαβεβαίωνε ότι δεν θα ξανασυμβεί κι ότι δεν είναι ωραίο να αλλάζω σχολείο στο παιδί στη μέση της σχολικής χρονιάς. Φέτος, όμως αγρίεψαν πάρα πολύ τα πράγματα. Ήμουν στο σχολείο μαζί με τους άλλους γονείς και περιμέναμε να ξεκινήσει η συνέλευση με τους δασκάλους για να μας μιλήσουν για την πρόοδο των παιδιών μας. Ξαφνικά βλέπω το παιδί μου να έρχεται,  κλαίγοντας και ματωμένος. Το άλλο παιδί του είχε ρίξει μπουνιά στη μύτη με αποτέλεσμα να ανοίξει η μύτη και να έχει αίματα παντού. Ήταν μπροστά και οι δύο γονείς του άλλου παιδιού και τους λέω εκείνη τη στιγμή: « Αν ξανασυμβεί αυτό στο παιδί μου θα σας κάνω μήνυση». ανέφερε η μητέρα σε δηλώσεις της στο protothema.gr.

«Αυτοί δεν μιλούσαν καθόλου κι ούτε ποτέ είπαν τίποτα για αυτό το περιστατικό. Το ίδιο το σχολείο τους έχει ζητήσει πολλές φορές να πάνε το παιδί τους σε ειδικό γιατρό γιατί είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που χτυπούσε το δικό μου το παιδί» .

«Είχα τρελαθεί με αυτή την κατάσταση γιατί το παιδί μου ήθελε να σταματήσει το σχολείο, φοβόταν, έβλεπες ένα παιδάκι οχτώ ετών να γυρίζει με νεύρα από το σχολείο. Το άλλο παιδί κοιτούσε να βρει την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί στο δικό μου. Οι δάσκαλοι είχαν φτάσει στο σημείο να γίνουν οι σωματοφύλακες του παιδιού μου για να μην πάθει τίποτα χειρότερο από το άλλο παιδί. Με είχε στενοχωρήσει πάρα πολύ αυτό το γεγονός γιατί εγώ έχω καταγωγή από τη Σερβία, είμαι δεκατέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, ο άντρας μου είναι Έλληνας, το παιδί μου έχει ελληνικό επίθετο και με έχει αγκαλιάσει πολύ η κοινωνία της Κοζάνης. Το bullying δεν ήταν ρατσιστικό απέναντι στο παιδί μου. Τους λυπάμαι πραγματικά αυτούς τους γονείς γιατί οι άνθρωποι έχουν άγνοια με το πρόβλημα τους παιδιού τους και με τα προβλήματα που δημιουργεί στους συμμαθητές του, το ίδιο τους το παιδί. Κανονικά πρέπει να τους κάνω μήνυση για να καταλάβουν τη σοβαρότητα του προβλήματος του παιδιού τους. Πρέπει να ακούσουν τη διεύθυνση του σχολείου που τους λέει να πάνε το παιδί τους σε ειδικό σχολείο γιατί μετά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν» προσθέτει στο protothema.gr.

Παραλίγο να του βγάλει το μάτι πριν λίγες ημέρες

Η Τρίτη 16 Ιανουαρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη μητέρα.  Η μητέρα με δηλώσεις της στο kozalife.gr είχε καταγγείλει τότε τα εξής:  «Παίρνει το κολατσιό του γιου μου και το πετάει κάτω, όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα, τον σπρώχνει , τον χτυπάει και χθες κόντεψε να του βγάλει το μάτι!» Ο 8χρονος μαθητής τότε, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από τον συμμαθητή του, μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με τραύμα στο μάτι, όπου του παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή από οφθαλμίατρο, ενώ για καλή τύχη του αγοριού δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός.