Κραυγή αγωνίας από τους γονείς: “Πάρτε μέτρα για να μην κλείσουν τα σχολεία” – Η αλλαγή στο “50+1”

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς: "Πάρτε μέτρα για να μην κλείσουν τα σχολεία" - Η αλλαγή στο "50+1"

Το σενάριο περί επικείμενου καθολικού κλεισίματος των σχολείων έχει αναστατώσει τους γονείς μαθητών όλων των βαθμίδων.

Τα σχολεία δεν θα κλείσουν

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο αυτό τονίζοντας ότι η διασπορά στα σχολεία δεν εμπνέει ανησυχία.

Με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο το κυβερνητικό επιτελείο «ξορκίζει» το ενδεχόμενο lockdown ή άλλων οριζόντιων περιοριστικών μέτρων όπως το κλείσιμο των σχολείων, λόγω της αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων και της πίεσης στο ΕΣΥ από τις νοσηλείες -κατά κύριο λόγο ανεμβολίαστων.

Ζ. Μακρή: Δεν δημιουργεί τη διασπορά το σχολείο

Κεραμέως: "Στόχος να μην ξανακλείσουν τα σχολεία" - Μακρή: "Οι μαθητές θα είναι καλύτερα προστατευμένοι"

«Δεν είναι το σχολείο που οδηγεί την πανδημία ή δημιουργεί τη διασπορά. Είναι οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι πρέπει, όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον δωρεάν εμβολιασμό».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης  η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, η οποία με τη σειρά της διέψευσε τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος σχολείων, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας κατανοεί την αγωνία των γονέων, αλλά όπως επισήμανε η διασπορά στις οικογένειες οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει οι εμβολιασμοί, όπου επιτρέπεται.

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς: “Πάρτε μέτρα άμεσα για να κλείσουν τα σχολεία”

Πειραιάς: Γονέας αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για self test και μάσκα – Στο τμήμα προσήχθησαν οι καθηγητές

Οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να επαναληφθεί και τη φετινή σχολική χρονιά το σενάριο με τα κλειστά σχολεία καθώς όπως έχει αποδειχθεί με μια τέτοια κίνηση οι μαθητές θα “βγουν πάλι χαμένοι” καθώς τα μαθησιακά κενά που έχουν από τα προηγούμενα δυο lockdown είναι τεράστια και ήδη ζορίζονται στο σχολείο.

Όπως χαρακτηριστικά λέει στο Ιnfokids.gr μπαμπάς μαθητή της Γ Δημοτικού  “Το ριζόντιο κλείσιμο σχολικών μονάδων είναι εγκληματικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ωφελεί το κλείσιμο ενός σχολείο σε ένα μικρό νησί ή σε ένα χωριό με μηδενικά κρούσματα. Ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι μας στην τήρηση των μέτρων και ας εμπιστευτούμε τους ειδικούς. Δεν πρέπει να παίζουμε με τις ζωές των μαθητών. Τα σχολεία δεν πρέπει να ξανακλείσουν.

Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων των γονιών είναι η ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων στα σχολεία και επαναπροσδιορισμός των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις.

Γονείς, προσοχή! Σήμερα πρέπει να κάνoυν το self test τα παιδιά για να πάνε σχολείο αύριο (18/10)

“Κάντε self test σε όλους εμβολιασμένους και μη”

H Kατερίνα Λαμπροπούλου, μητέρα μαθήτριας της ΣΤ Δημοτικού ξεσπά και ζητά δραστικές λύσεις για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. “Να αλλάξει το πρωτόκολλο για τα self test στα σχολεία.

Να υποβάλλονται σε αυτόν τον έλεγχο όλοι ανεξαιρέτως.

Μαθητές και δάσκαλοι είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν εμβολιαστεί.

Και φυσικά να επανέλθει η απολύμανση στα σχολεία καθώς έχω διαπιστώσει πως και αυτό το μέτρο έχει ατονήσει”.

“Σπάστε τις τάξεις σε 15 μαθητές. Ας κάνουμε μάθημα πρωί απόγευμα. Το λουκέτο δεν είναι λύση”

Πάντως και οι εκπαιδευτικοί τάσσονται κατά σε ενδεχόμενη αναστολή της δια ζώσης διδασκαλίας καθώς διαβλέπουν πως για ακόμη μια φορά χαμένοι θα βγουν οι μαθητές. Όπως αναφέρει στο Ιnfokids.gr δάσκαλος σε Δημοτικό της Αττικής “Αν κλείσουν τα σχολεία θα είναι εγκληματικό.

Κανένας δεν θέλει κλειστά σχολεία, να σπάσουν τα τμήματα, να ακούσουν τις προτάσεις μας που απ’ τις πρώτες μέρες της πανδημίας φωνάζαμε για ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τάξη τα 15 άτομα.

Αν δεν έχουν αίθουσες να σπάσουμε τα τμήματα και να κάνουμε τα μαθήματα πρωί απόγευμα.

Είναι λάθος να κλείσουμε τα σχολεία επειδή δεν μπορούμε να πράξουμε τα αυτονόητα. Με 25 μαθητές η διασπορά διευκολύνεται αλλά λόγω του μέτρου του “50+1” κρούσματα δύσκολα μια τάξη βάζει λουκέτο.

Σκέψεις να γίνονται τα self test των μαθητών στα σχολεία - Ποια άλλα μέτρα συζητώνται

Υπό άμεση αναθεώρηση το 50+1 για το κλείσιμο τμήματος;

Υπό αίρεση ενδέχεται να βρεθεί σύντομα το μέτρο για το κλείσιμο της τάξης εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, το οποίο έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις. Όσο και αν το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας καθησυχάζει γονείς και εκπαιδευτικούς για την εικόνα των κρουσμάτων στα σχολεία, εντούτοις η  επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα αποτυπώνεται και στις τάξεις.
Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές όσων ζητούν να επανεξαταστεί το περίφημο μέτρο των “50+1” κρουσμάτων στη τάξη για να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργίας της, και όπως όλα δείχνουν δεν αποκλείεται να αλλάξει σύντομα.
Το συγκεκριμένο μέτρο, άλλωστε, είναι εκείνο που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες αντιδράσεις με κόμματα και εκπαιδευτικούς να κατηγορούν την Νίκη Κεραμέως ότι μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης, ενώ η ευθύνη πέφτει ακέραια πάνω στους γονείς οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν εάν θα στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο σε περίπτωση κρούσματος ή εάν θα τα κρατάνε σπίτι, αλλά τα παιδιά θα παίρνουν απουσίες.

Δεύτερες σκέψεις για τα πρωτόκολλα στα σχολεία;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr, κλείσιμο σχολείων θα υπάρξει μόνο αν δούμε τεράστια έξαρση της πανδημίας και το υποδείξουν οι ειδικοί, ενώ πριν φτάσουμε σε αυτήν την απόφαση, θα έχει προηγηθεί αλλαγή στο πρωτόκολλο «50% συν ένα» για να κλείσει η τάξη λόγω κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται από βρογχίτιδα – Πότε να μας ανησυχήσει ο βήχας

Βόλος: 4 χρόνια φυλακή σε 36χρονη μητέρα για παραμέληση παιδιών – Οι καταγγελίες που “άναψαν” φωτιές

Κάστανο: Τρεις φοβερές συνταγές με τον πιο αγαπημένο καρπό της εποχής