Κρουασάν γεμιστά με σπανάκι και τυρί

Τα αλμυρά κρουασάν είναι μια γευστική πρόταση για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Δοκιμάστε τα κι εσείς , προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σας. Με τα αλμυρά κρουασάν μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμα σάντουιτς και να τα γεμίσετε με πολύ γρήγορο και απλό τρόπο.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
300 γρ φέτα τριμμένη
200 γρ σπανάκι
1 κρόκο αυγού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε κάθε σφολιάτα σε τέσσερα τρίγωνα κομμάτια για να φτιάξετε τα κρουασάν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Σε κάθε τρίγωνο σφολιάτας τοποθετείτε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα και τυλίγετε από την βάση του τριγώνου προς την μύτη. Σε ένα μπολ διαλύεται τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα αλμυρά κρουασάν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα για το πάρτι των παιδιών ή για το γεύμα.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

Oμελέτα φούρνου σαν πίτσα!

Λαδένια Κιμώλου: Η ελληνική εκδοχή της πίτσας