Ξεχάστε τον Σέρλοκ! Έρχεται ο Σέργουφ Χολμς για να διαλευκάνει με τα παιδιά τα πιο απίθανα μυστήρια!

Αν και το δικό σας παιδί λατρεύει να διαβάζει ιστορίες μυστηρίου, γνωρίζετε πολύ καλά τη παιδική σειρά βιβλίων μυστηρίου «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς» του Isaac Palmiola που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρωταγωνιστές της σειράς είναι η ατρόμητη Τζούλια που παθιάζεται με τις επικίνδυνες υποθέσεις, ο Ντιέγκο που τα τεχνολογικά gadgets είναι προέκταση του χεριού, το δαιμόνιο σκυλάκι τους ο Σέργουφ που είναι χωρίς υπερβολές ένας από τους ικανότερους ντετέκτιβ του κόσμου και ο γάτος Δόκτωρ Γάτσον, πιστός σύντροφος του Σέργουφ.

Σέργουφ Χολμς: Απίθανες ιστορίες μυστηρίου για μικρούς επίδοξους ντετέκτιβ!

Είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα σειρά παιδικών βιβλίων μυστηρίου των τελευταίων ετών και τα παιδιά άνω των 7 ετών δικαίως τα διαβάζουν μετά μανίας, αναμένοντας κάθε φορά πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες ιστορίες.

Όλοι οι πρωταγωνιστές μπλέκουν σε απίθανες περιπέτειες με σασπένς, χιούμορ και αγωνία που χτυπάει “κόκκινο”, προ(σ)καλώντας τους μικρούς αναγνώστες να λάβουν ενεργό ρόλο στην εξιχνίαση κάθε υπόθεσης, να σκεφτούν μεθοδικά μαζί τους ώστε να οδηγηθούν από κοινού στην επίλυση του εκάστοτε μυστηρίου. Μέσω της ανάγνωσης των ιστοριών, οξύνεται η κριτική σκέψη του παιδιού ενώ μέσω της προσεκτικά επιλεγμένης ασπρόμαυρης εικονογράφησης προάγεται ο οπτικός γραμματισμός του. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε στο σπιρτόζικο τρόπο γραφής και το παιχνίδι με τις γραμματοσειρές που καθιστά το διάβασμα ακόμα πιο ελκυστικό και διασκεδαστικό.

Σημειωτέον, τα βιβλία της σειράς διαβάζονται αυτοτελώς και ευχάριστα τόσο από αγόρια όσο και από κορίτσια. Οι ήρωες φτάνουν στη λύση των μυστηρίων με την πολύτιμη βοήθεια τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών φίλων τους. Ο μικρός αναγνώστης διαβάζοντας τις περιπέτειες μαθαίνει από πρώτο χέρι, ότι η παρατηρητικότητα, η συνδυαστική σκέψη και η οξύνοια δεν είναι «προνόμια» ενός μόνο φύλου.

Κάθε παιδί θέλει να νιώσει ότι ζει κάτι ιδιαίτερο, ότι προσπαθεί και συμμετέχει με τον τρόπο του στη λύση ενός γρίφου. Η λύση ενός μυστηρίου κρύβει μια τεράστια, σχεδόν μαγική ικανοποίηση! Στο τέλος κάθε ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες “επιβραβεύονται” για τη πολύτιμη βοήθεια που δίνουν στους πρωταγωνιστές ώστε να λυθεί το μυστήριο. Ποια είναι αυτή η επιβράβευση; Καλούνται να κόψουν και να φτιάξουν τη δική τους ταυτότητα Ντετέκτιβ, να γίνουν δηλαδή επίσημα μέλη της Λέσχης Μυστηρίου ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη περιπέτεια!

Δύο νέες διασκεδαστικές ιστορίες μυστηρίου θα  κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά!

Στο ένατο βιβλίο της σειράς “Σέργουφ Χολμς – Επιχείρηση Απόδραση” η παρέα των μικρών ντετέκτιβ καλείται να λύσει μια περίεργη υπόθεση εξαφάνισης ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που τα ίχνη τους χάθηκαν μυστηριωδώς λίγο πριν το πιο δύσκολο Escape Room της ιστορίας, από το οποίο κανείς δεν έχει καταφέρει ως τώρα να βγει. Η δράση ξεκινά και οι Τζούλια, Ντιέγκο, Σέργουφ και Γάτσον κινούν γη και ουρανό για να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα νεαρά παιδιά και να τα βοηθήσουν να επιστρέψουν σώα και ασφαλή στις οικογένειές τους. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα δωμάτιο απόδρασης διαφορετικά από όλα τα άλλα, οι ήρωες μπλέκουν σε μια σειρά από περιπέτειες που κάθε άλλο παρά εύκολες μπορούν να χαρακτηριστούν ενώ πολύτιμος βοηθός αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο περίφημος σκυλοντετέκτιβ Σέργουφ Χολμς. Θα καταφέρουν τελικά να ξεφύγουν από τα χέρια του Νάνου;

Στο δέκατο βιβλίο “Σέργουφ Χολμς – Στημένη παγίδα”  οι θαρραλέοι ήρωες που δεν έχουν αφήσει άλυτη ούτε μια υπόθεση που τους έχει ανατεθεί καλούνται να  να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την τρέλα που ονομάζεται «πολιτική». Γιατί όλοι έχουν πάθει μανία με το Τίμιο Κόμμα; Τι επιδιώκει ο επικεφαλής πολιτικός Ρουμπέν Ήτα με το άθλιο σλόγκαν “Σ΄αρέσει το σπαγγέτι; Ψήφο στον τίμιο ηγέτη!”. Η παρέα των ντετέκτιβ αναλαμβάνει δράση καθώς υποψιάζονται ότι οι προθέσεις του σκοτεινού Ρουμπέν Ήταν μόνο για το καλό της κοινωνίας δεν είναι.

Αν οι περιλήψεις των δύο νέων ιστοριών σας κέντρισαν το ενδιαφέρον τότε δεν σας μένει τίποτα άλλο από το ανακαλύψετε τη συνέχειά τους στις σελίδες των βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησαν.