Λαζάνια με ντομάτα, ελιές και φέτα

Σήμερα έχουμε όρεξη για ζυμαρικά οπότε σκεφθήκαμε να μαγειρέψουμε τα αγαπημένα μας λαζάνια με μια καινούργια γέμιση. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο το κρέας και τον κιμά και επιλέγουμε μια πιο light εκδοχή τους με ντομάτα, ελιές και φέτα. Καλή μας όρεξη!

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια
500 γρ. φέτα
8 ώριμες ντομάτες
250 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
3 πιπεριές σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τις ντομάτες στο πολυμίξερ και τις βάζουμε να βράσουν με το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Αλέθουμε τη σάλτσα με τη φέτα, μέχρι να γίνει ροζ. Απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος και καλύπτουμε με λαζάνια. Βάζουμε από πάνω ελιές και πιπεριά και συνεχίζουμε με μια στρώση λαζάνια και με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.