«Μέχρι να ξανασυναντηθούμε, δεν θα σταματήσω να σου ψιθυρίζω ότι είσαι σπουδαίο παιδί»

«Μέχρι να ξανασυναντηθούμε, δεν θα σταματήσω να σου ψιθυρίζω ότι είσαι σπουδαίο παιδί»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από έναν γονιό που χάνει το παιδί του, σε όποια ηλικία κι αν το χάσει. Πόσο μάλλον, όταν είναι μικρό.

Μία μαμά που έχασε το δικό της παιδί από Γλοίωμα Εγκεφαλικού Στελέχους όπως η μικρή Αναστασία, γράφει ένα σπαρακτικό γράμμα για το μικρό της αγγελούδι, που θα είχε γενέθλια.

Όμως, είναι ένα αστεράκι στον ουρανό…

«Σαν σήμερα, πριν απο 9 χρόνια και ακριβώς αυτό το λεπτό που γράφω αυτές τις γραμμές τώρα γεννήθηκε ο Χριστόφορός μου. Μαζί του ξαναγεννήθηκα κι εγώ. Λυτρώθηκα, όχι μία, αλλά πολλές φορές.

Σκανδαλιάρης, αικίνητος, δημιουργικός, τετραπέρατος, αγαπησιάρης, τρυφερός, φωτεινος, με πολύ χιούμορ…συνέχεια μα συνέχεια γελαστός με τα μελιά ματάκια του να γελάνε πάντα, με μεγάλη αγάπη για τον χορό, περίεργος για όλα, επίμονος εντελώς, με έναν δικό του τρόπο να εξηγεί και να ερμηνεύει τα πάντα γύρω του, με μία σοφία υπέροχη, βιβλιοφάγος, με λατρεία στο νερό, στις σκούπες, στους συναγερμούς, τα σκουπιδιάρικα, και τη μεγάλη του αγάπη τη πυροσβεστική….ρουφούσε τη ζωή, σαν να γνώριζε.

Και εγώ από την πρώτη μέρα της ζωής του μέχρι την τελευταία κάθε μα κάθε βράδυ του ψιθύριζα στο αυτάκι του «Χριστόφορέ μου, είσαι σπουδαίο παιδί»

Ο πόνος της έλλειψής του είναι συνεχής, τεράστιος και απόλυτος. Ακόμα, όμως και όταν αυτός ο πόνος μού παίρνει όλο μου το οξυγόνο και με οδηγεί στα πιο βαθειά σκοτάδια της ψυχής μου… Το φως της παρουσίας του στη ζωή μου είναι πάντα εκεί, να διαπερνά την ψυχή μου και να νιώθω την τύχη και την ευλογία της ύπαρξής του.

Αυτό το άγγιγμα ζωής είναι ανεπανάληπτο και κάνει ακόμα και τον πιο βαθύ μου πόνο να αλλάζει μορφή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ γλυκέ μου… Σε ευγνωμωνώ που ήρθες στη ζωή μου και συνεχόζεις να την αγγίζεις και να την φωτίζεις με τον μοναδικό σου τρόπο.

Μέχρι να ξανασυναντηθούμε, δεν θα σταματήσω ποτέ να σου ψιθυρίζω τα βράδια: «Χριστόφορε εισαι σπουδαίο παιδί… σπουδαία ψυχή.

Σε αγαπάω ως το άπειρο και ακόμα παραπέρα…

Η μανούλα σου»

Το βρήκαμε εδώ

Διαβάστε επίσης:

Κέρδισε τη μάχη 6μηνίτικο μωράκι που η δίδυμη αδερφή του πέθανε στον τοκετό

Δώρισε κτήριο για βρεφονηπιακό σταθμό στη μνήμη του γιου του που «χάθηκε» στην τραγωδία της «Helios»

Το ορφανοτροφείο της φρίκης: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση ορφανών