Μόλις ανακοινώθηκε: Αυτά τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και δεν θα ανοίξουν αύριο (8/1) λόγω κακοκαιρίας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» που σαρώνει τη χώρα μας, προκαλώντας προβλήματα σε πολλά χωριά και πόλεις της ορεινής και ημιορεινής χώρας.

Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας, Τα φαινόμενα σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη θα επιμείνουν και σήμερα Τρίτη, ενώ το πολικό ψύχος θα γίνεται ακόμη εντονότερο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα πνέουν, εντάσεως έως και 10 μποφόρ.

Αυτά τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και δεν θα ανοίξουν αύριο (8/1)

Οι μαθητές επιστρέφουν αύριο στα θρανία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων όμως ήδη έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται και τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά αύριο (8 Ιανουαρίου) λόγω του κύματος κακοκαιρίας και για την ασφάλεια των μαθητών.

Η λίστα διαρκώς θα ανανεώνεται

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας

Με απόφαση του Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστου Στάθη, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Δ. Σπάτων Αρτέμιδας

Κλειστό θα παραμείνει αύριο και μέχρι νεώτερης απόφασης το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων λόγω βλάβης του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο η ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει ακόμα αποκαταστήσει. Τα υπόλοιπα σχολεία Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς επίσης οι Παιδικοί Σταθμοί ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Δ. Αχαρνών

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό σχολείο Θρακομακεδόνων θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Δήμος Θηβαίων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις Δημοτικές Ενότητες Πλαταιών και Βαγίων  του Δήμου Θηβαίων, με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου λόγω της χιονόστρωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Δήμος Αμαρίου

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη περιοχή του…

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης στην Κοινότητα Κυριακίου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου λόγω του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Δήμος Μυτιλήνης

Στον Δήμο Μυτιλήνης κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου λόγω κακοκαιρίας, ότι το Νηπιαγωγείο Αγιάσου, το Δημοτικό Αγιάσου, το Γυμνάσιο Αγιάσου, το Λύκειο Αγιάσου, καθώς και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μεγαλοχωρίου.

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Σκύρου

Για λόγους καθαρά προληπτικούς, λόγω των πιθανών συνεπειών από τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί, αναβάλλεται για αύριο Τετάρτη 8/1/2020 το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια πρόληψης ατυχημάτων σε μαθητές των σχολείων .

Δήμος Νάξου

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα όρια όλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα παραμείνουν κλειστά αύριο 8 Ιανουαρίου 2020.

Δήμος Κύθνος

Με απόφαση του Δημάρχου Κύθνου τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Κύθνου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020. “Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα όρια όλου του Δήμου Κύθνου θα παραμείνουν κλειστά αύριο 8 Ιανουαρίου 2020”.

Χίος

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/μιας Εκπαίδευσης της Τ.Κ. Βολισσού και του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ Καρυών, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή ατυχημάτων, αποφάσισε ο Δήμος Χίου.

Σαντορίνη

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/μιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θήρας.

Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα αύριο

Στις Δημοτικές Ενότητες Θήβας και Θίσβης, θα λειτουργήσουν από τις 9.00 το πρωί. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα αύριο Τετάρτη 8, και την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχου  Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ..