Μωρό-θαύμα γεννήθηκε στις 24 εβδομάδες και χρειάστηκε 11 λεπτά για να αναπνεύσει πρώτη φορά!

Το όνομά της είναι Francesca Bradley-Curran και από την πρώτη μέρα της ζωής της δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται για να κερδίσει μια θέση στον κόσμο! Το 9 μηνών μωρό «θαύμα» όπως το χαρακτήρισαν, κατάφερε να επιβιώσει από μηνιγγίτιδα, σήψη και σοβαρά προβλήματα και στους δύο πνεύμονες, κόντρα στις προβλέψεις των γιατρών.

Η μικρούλα κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη με σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπισε εξαιτίας της πρόωρης γέννησής της και τώρα χαμογελάει ευτυχισμένη στην αγκαλιά των γονιών της!

Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ με βάρος μόλις 623 γραμμάρια και αν είχε έρθει στον κόσμο δύο ημέρες νωρίτερα, η 37χρονη μητέρα της δεν θα είχε τη βοήθεια των γιατρών, λόγω της ειδικής νομοθεσίας που ισχύει στη Βρετανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον τοκετό, οι γιατροί θεωρώντας ότι το βρέφος δεν θα επιβίωνε, έδωσαν στη μητέρα του ως αναμνηστικό τα αποτυπώματα από τις πατούσες του.

«Όταν την είδα για πρώτη φορά έμοιαζε με έμβρυο, το δέρμα της ήταν διαφανές, δεν είχε ματόκλαδα και φρύδια, ενώ τα μάτια της ήταν κλειστά. Ήταν πολύ μικρούλα! Οι γιατροί μας έλεγαν ότι κάθε ώρα που περνούσε ήταν κρίσιμη για τη ζωή της και ότι δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρει», λέει συγκινημένη η μητέρα της μικρής.

Η 37χρονη γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και εξεπλάγην όταν έμαθε ότι είναι έγκυος. Ωστόσο, 24 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, ύστερα από φρικτούς πόνους στην πλάτη και το στομάχι, διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει πρόωρα.

Η μικρή Francesca πήρε την πρώτη ανάσα 11 λεπτά μετά τη γέννησή της, ενώ γιατροί και νοσοκόμες έδιναν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Επιπλέον, χρειάστηκε να κάνει 15 μεταγγίσεις και επέμβαση με λέιζερ στα μάτια. Τώρα, 9 μήνες αργότερα, αναπνέει χωρίς μηχανήματα και απολαμβάνει τη ζεστασιά της οικογένειάς της!