Ναυαγοσώστης γνωστού beach bar έσωσε 4,5 ετών κοριτσάκι από πνιγμό

Παρολίγον τραγωδία στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Λουμπαρδά, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 10/8, όταν ένα μικρό κορίτσι 4,5 ετών κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από πνιγμό, όχι στη θάλασσα, αλλά από μία ρόγα σταφυλιού που του “έκατσε” στον λαιμό ενώ έπαιζε.

Για καλή του τύχη, λίγα μέτρα παραδίπλα βρισκόταν ο ναυαγοσώστης γνωστού beach bar, κ. Γιώργος Μαρούτσος, ο οποίος έσπευσε και έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να αφαιρεθεί η ρόγα από το λιπόθυμο παιδί, το οποίο έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα συνήλθε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από μέλος της σελίδας της ομάδας των νοτίων προαστίων “Το Forum των 3Β”:

“Ο Ναυαγοσώστης του Mojito bay έσωσε ένα κοριτσάκι 4,5 χρονών από σίγουρο θάνατο αφού έχασε τις αισθήσεις του ενώ έπαιζε στην θάλασσα τρώγοντας μια ρόγα από σταφύλι που του είχε δώσει η μαμά του.

Του έκατσε στο λάρυγγα ενώ βρισκόντουσαν στην ελεύθερη παραλία της Αγίας Μαρίνας Λουμπαρδά, δίπλα από το μαγαζί Mojito bay. Το κοριτσάκι, αφού έχασε τις αισθήσεις, του ο Ναυαγοσώστης έκανε ό,τι χρειάστηκε και του έβγαλε την ρόγα σε λιπόθυμη κατάσταση και το κοριτσάκι επανήλθε μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Οι γιατροί είπαν ότι αν δεν υπήρχε αυτό το παλικάρι θα ήταν βέβαιος ο θάνατος του μικρού κοριτσιού. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 40 λεπτά το οποίο μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου είναι καλά στην υγεία του και θα πάρει σήμερα εξιτήριο.

Το λέω όχι για το μαγαζί απλά για το άτομο αυτό που βοηθάει και σώζει ζωές και για το όσο χρήσιμοι είναι οι ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες ακόμα και στις ελεύθερες όπου θα έπρεπε να υπάρχουν.”

Πέρυσι, πάλι ο ίδιος, έσωσε πάλι παιδί από πνιγμό και το παιδάκι έμεινε 3 μέρες εντατική.

Γι αυτόν θα ήταν ‘μια μέρα στο γραφείο” και δεν θα το μαθαίναμε ποτέ αν δεν μου έστελνε μνμ αυτόπτης μάρτυρας που ήταν παρόν στο περιστατικό…

Εύγε παλικάρι!”

“Υπάρχει ανάγκη ναυαγοσωστών σε όλες τις παραλίες!”

Αμέτρητα τα συγχαρητήρια κάτω από το εν λόγω ποστ και ανάμεσά τους ένα σχόλιο του ίδιο του ναυαγοσώστη κ. Μαρούτσου που αξίζει να διαβάσουμε:

“Καλησπέρα… ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τα καλά σας λόγια. Είναι μεγάλη μου τιμή και η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσα να έχω. Για εμένα είναι όντως η δουλειά μου και πραγματικά νιώθω ότι απλά έκανα το καλύτερο που μπορούσα όπως και όλοι εσείς κάθε μέρα που πηγαίνετε στην δουλειά σας. Το πιο σημαντικό είναι να μείνει το μήνυμα ότι υπάρχει ανάγκη ναυαγοσωστών σε όλες τις παραλίες, οργανωμένες ή μη και να πιέζουμε όλοι όσο μπορούμε τους υπεύθυνους είτε είναι δήμοι είτε ιδιώτες. Και πάλι ευχαριστώ για όλα!