Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά και τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα θεάματα των παιδιών λόγω των συνθηκών προσαρμόζονται στη νέα ψηφιακή εποχή και δίνουν διαδικτυακό ραντεβού με τους λιλιπούτειους φίλους τους μέσω του καινοτόμου project “Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό” που συνδυάζει τις δυνατότητες της τεχνολογίας με τα μουσικοθεατρικά δρώμενα.
Αυτή την υπέροχη πρωτότυπη ιδέα εμπνεύστηκαν και υλοποιούν οι γνωστοί αγαπημένοι ηθοποιοί Φώτης Σπύρος και Νίκος Χρηστίδης θέλοντας να κρατήσουν συντροφιά και να προσφέρουν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά. Με όχημα τη φαντασία, σ’ ένα covid free περιβάλλον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν!
Πού βρίσκεται αυτό το χριστουγεννιάτικο χωριό και πώς θα μπορέσουν τα παιδιά να το απολαύσουν;
Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό θα βρίσκεται στις επίσημες σελίδες των Δήμων που αποφάσισαν αυτά τα Χριστούγεννα να το προσφέρουν ως δώρο στους δημότες τους. Με έναν κωδικό εντελώς δωρεάν θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής τους να ζήσουν μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία! Αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που δεν θα το βρουν στη σελίδα του δήμου τους, θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης μέσω των προμηθευτών ηλεκτρονικών εισιτηρίων με ένα μικρό αντίτιμο.
Ποιος θα είναι ο ξεναγός σ’ αυτή τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτική βόλτα;
Στον πλανήτη Γη φτάνει ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες. Το όνομα του Ε;ΤΙ; Έρχεται από «Τον Πλανήτη των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων» με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του.
Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει την βοήθεια παιδιών και καλικαντζάρων. Αυτά με σύμμαχο την φαντασία τους και την σύγχρονη τεχνολογία θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά! Θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν (όπως η αγκαλιά, το οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το να πιστεύεις στον Άη Βασίλη και να κάνεις μια ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι, κ.α.). Ο μικρός μας εξωγήινος θα μάθει ακόμα τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στην Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα κ.α. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, τη Μάγια Μέλισσα και τα Στρουμφ, θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής! Τα παιδιά θα μπορούν επικοινωνήσουν – μέσω sms – με τον Άγιο Βασίλη, τα Στρουμφάκια και τον Εξωγήινο Ε;ΤΙ; ρωτώντας τους ό,τι θέλουν!!
Για την παραγωγή και την υλοποίηση του χωριού, συνεργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara, το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά και πολλοί άλλοι.
Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα;
Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από 5 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα για 16 ώρες το 24ωρο. Στις ώρες 16:00 έως 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αυτές τις 6 ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.
Εξασφαλίστε τα ψηφιακά σας εισιτήρια
Ψηφιακά εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε, από τις 2 Δεκεμβρίου, στις ιστοσελίδες viva.gr, happydeals.gr, goldmall.gr, regroup.gr, tiketmaster.gr, ticketservices.gr
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ιδέα: Φώτης Σπύρος & Νίκος Χρηστίδης
Παραγωγή – Copyright: Long Vehicle Productions
Φώτης Σπύρος στο Infokids.gr: “Φέτος τα Χριστούγεννα το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό θα γίνει καταφύγιο χαράς για τα παιδιά”
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του “Χριστουγεννιάτικου Διαδικτυακού Χωριού” το Infokids.gr επικοινώνησε με τον Φώτη Σπύρο για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το αξιόλογο εγχείρημα που όμως μας δήλωσε αποκλειστικά και ο αγαπημένος ηθοποιός “Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά σε όλον τον πλανήτη αλλά τα παιδιά εξακολουθούν να τα περιμένουν. Και αφού η διαδικτυακή επικοινωνία είναι πια μια νέα καθημερινότητα για όλους, το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό μας ας γίνει ένα καταφύγιο χαράς και διασκέδασης για μας και τα παιδιά μας.”
Πώς εμπνευστήκατε το “Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό”;
“Εμπνευστήκαμε από τα παιδικά χαμόγελα και την ανάγκη όλων μας να μην μας λείψουν αυτά τα χαμόγελα τα φετινά Χριστούγεννα. Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ιδιαίτερα όμως τα παιδιά τα περιμένουν με ανυπομονησία όπως κάθε φορά. Δεν μας αρέσει η άκρατη και χωρίς όρια προσκόλληση των παιδιών μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης. Αυτή είναι και η δική μου άποψη και είπα ας κάνω κάτι κάτι πιο ουσιαστικό για τα παιδιά που αναπόφευκτα κάθονται μπροστά σε μια οθόνη. Δημιουργήσαμε ένα όμορφο project με πολύ νοιάξιμο, αγάπη, σεβασμό και σοβαρότητα για το κοινό. Σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ετοιμάσαμε μια σειρά από ωραία πράγματα. Έχουμε μια μικρή αποστολή αλλά συνάμα πολύ σοβαρή, να κρατήσουμε παρέα σε παιδιά που είναι μέσα στο σπίτι, περιορισμένα λόγω των μέτρων και μάλιστα μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων που σημαίνει θαλπωρή, ζεστασιά. Υποσχόμαστε, λοιπόν, να είμαστε μια καλή παρέα και ελπίζω να τα καταφέρουμε”.
Πώς μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα θεάματα που θα φιλοξενήσει το “Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό;”
“Αν συνεργάζεται μαζί μας ο Δήμος που μένει το παιδί, μπορεί να πάει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και να βρει όλες τις πληροφορίες για να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν όλα τα θεάματα, με τον κωδικό που θα λάβει από τον Δήμο. Τα παιδιά αποκτώντας πρόσβαση στο Χωριό μας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν 6 ώρες θεαμάτων. Εάν δεν εντάσσεται ο Δήμος του στη λίστα με τους συνεργαζόμενους φορείς τότε μπορεί να μπει σε μια από τις εταιρείες πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων θεαμάτων, θα αγοράσει έναν κωδικό που θα του δώσει πρόσβαση στη σελίδα του Χωριού μας και να απολαύσει όλα τα ωραία θεάματα που έχουμε ετοιμάσει.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι ιδιαιτέρως χαμηλό καθώς υπάρχουν εισιτήρια κάτω από 1 ευρώ και ο στόχος αυτής της κίνησης με το χαμηλό κόστος είναι όλα τα παιδιά να μπορέσουν να μπουν στο Χωριό μας και να διασκεδάσουν αυτές τις ημέρες. Σημειωτέον υπάρχουν σημαντικές προσφορές και μειωμένες τιμές για ομάδες άνω των 10 ατόμων καθώς και προσφορές για δώρα όπως σε τιμή μιας θεατρικής παράστασης να έχεις 25 μέρες πρόσβασης στο Χωριό μας.
Είμαστε από τις λίγες επιλογές των παιδιών για την διασκέδασή τους και επειδή τα αντιλαμβανόμαστε όλα ως καλλιτέχνες μέσω της παροχής πολιτιστικού περιεχομένου και όχι από την εμπορική σκοπιά, θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν, να γελάσουν, να διασκεδάσουν, να περάσουν όμορφα, να συμμετέχουν καθώς έχουμε πολλά διαδραστικά δρώμενα. Το παιδί δηλαδή μπορεί να ρωτήσει τον Εξωγήινο αλλά και τον Άγιο Βασίλη και να ακούσει την ίδια στιγμή την απάντηση που θα του δώσουν. Είμαστε ένα θέαμα που συνδυάζει την διαδραστικότητα και την επαφή ακόμα και εξ αποστάσεως.
Κάθε μέρα έχουμε νέο πρόγραμμα, νέες δράσεις ώστε το ενδιαφέρον των παιδιών να είναι πάντα ζωντανό”.
Τι μήνυμα στέλνετε στους λιλιπούτειους θεατρόφιλους ενόψει Χριστουγέννων;
“Θεατρόφιλοι φίλοι μου κάντε υπομονή και σύντομα το θέατρο θα σας δώσει τη δυνατότητα να είστε κοντά του. Σας έχει ανάγκη όσο το έχετε και εσείς. 2.500 χρόνια δεν έχει σταματήσει ούτε τώρα έχει σταματήσει. Εμείς οι άνθρωποι που δουλεύουμε για αυτό σας λέμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε κοντά σας. “