Ο Πολυχώρος Αυλαία κάθε Σάββατο παρουσιάζει τον “Καραγκιόζη στο… Αυλαία”

O “Καραγκιόζης” είναι λέξη τούρκικη και σημαίνει “Μαυρομάτης”. Είναι ο γνωστός ήρωας του Θεάτρου Σκιών που σκορπά με την εξυπνάδα του, το γέλιο σε μικρούς
και μεγάλους.

Είναι ο τέλειος τύπος ανθρώπου του λαού. Καλόκαρδος, πατριώτης, ερωτιάρης, ετοιμόλογος, πολιτικός . Πότε είναι πλούσιος, πότε φτωχός, πότε κάνει τον κουτό, πότε τον παλικαρά. Είναι ο τέλειος τύπος Ρωμιού.

Οι παραστάσεις Καραγκιόζη είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, προερχόμενος από την Τουρκία.

Ο δημοφιλής λαικός ήρωας εδώ και αιώνες χαρίζει γέλιο και συγκίνηση. Προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πράγματα θα φτιάξουν και να μην υποκύπτουμε εύκολα. Να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που πάντα θα συναντάμε όσο πιο ανώδυνα και χαριτωμένα δίνοντάς μας κουράγιο και δύναμη .Πάντα εφευρετικός και ετοιμόλογος, βρίσκει τις πιο απίθανες δικαιολογίες ώστε να μοιραστούν αλλού οι ευθύνες.Τη σημερινή εποχή συναντάμε μια αντιστοιχία με την κατάσταση που βιώνουμε χρόνια τώρα και παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

Ο “Πολυχώρος Αυλαία” παρουσιάζει…

…τις παραστάσεις “Ο Καραγκιόζης στο Αυλαία” του Θεάτρου Σκιών “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”. Κάθε φορά με νέο έργο. Διασκεδαστικές φρέσκιες ιστορίες παραδοσιακές και συνάμα διδακτικές.

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να προμηθευτούν παραδοσιακές χειροποιήτες φιγούρες του Καραγκιόζη και της παρέας του στο τέλος της κάθε παράστασης για να έχουν κάτι που θα τους ξυπνά μεγαλώνοντας γλυκιές αναμνήσεις. Δώρα και εκπλήξεις περιμένουν όλα τα παιδιά!

Mην το χάσετε!

Οι παραστάσεις “Ο Καραγκιόζης στο Αυλαία” ξεχωρίζουν γιατί είναι οι μοναδικές με γιγαντιαίο μπερντέ και γιγαντοφιγούρες!

“Ο Καραγκιόζης στο Αυλαία”

Τιμή εισόδου : 5 ευρώ
Σάββατο 18.00

Διεύθυνση: Β’ Μεραρχίας και Κουντουριώτου, Πειραιάς
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 42 97 771, 690 646 16 16

www.avlaia-polychoros.gr