Οι 9 μεγαλύτερες προκλήσεις όταν είσαι η δεύτερη σύζυγος

Οι 9 μεγαλύτερες προκλήσεις όταν είσαι η δεύτερη σύζυγος

Οι σχέσεις έρχονται και παρέρχονται, και αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. Αυτό που συνήθως δεν αναμένεται είναι να γίνεσαι η… δεύτερη σύζυγος. Δεν μεγάλωσες σκεπτόμενη: Ανυπομονώ να γνωρίσω έναν χωρισμένο άντρα! Κατά κάποιον τρόπο, πιθανότατα πάντα φανταζόσουν κάποιον που δεν έχει παντρευτεί ποτέ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση σας δεν μπορεί να είναι υπέροχη. Δεν σημαίνει ότι δεν θα διαρκέσει. Σημαίνει απλώς, ότι το να είσαι δεύτερη σύζυγος έρχεται με πολλές προκλήσεις στην πορεία.

Εδώ είναι 9 προκλήσεις για να είσαι δεύτερη σύζυγος που πρέπει να προσέξεις:

1. Στίγμα

«Ω, αυτή είναι η δεύτερη γυναίκα σου;». Υπάρχει μια περίεργη ενέργεια που εισπράττεις από τους ανθρώπους, όταν συνειδητοποιούν ότι είσαι η δεύτερη σύζυγος. Σα να είσαι το έπαθλο παρηγοριάς, η δεύτερη θέση.

Για κάποιο λόγο, οι άνθρωποι αποδέχονται πολύ λιγότερο τη δεύτερη σύζυγο. Είναι όπως όταν είσαι παιδί και έχεις τον ίδιο καλύτερο φίλο από τότε που ήσουν μωρό. Τότε, ξαφνικά, στο Γυμνάσιο, έχεις έναν νέο καλύτερο φίλο. Όμως κανείς δεν μπορεί να σε φανταστεί χωρίς αυτόν τον πρώτο φίλο. Είναι ένα δύσκολο στίγμα για να το αποβάλλεις και μπορεί να οδηγήσει σε πολλές προκλήσεις τον δεύτερο γάμο.

2. Τα στατιστικά στοιχεία είναι εναντίον σας

Τα ποσοστά διαζυγίων στις μέρες μας είναι αρκετά τρομακτικά. Κάποια στατιστικά λένε, ότι το 50 τοις εκατό των πρώτων γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο και το 60 τοις εκατό των δεύτερων γάμων καταλήγουν επίσης σε διαζύγιο.

Γιατί είναι περισσότερα τα διαζύγια τη δεύτερη φορά; Μπορεί να είναι πολλοί παράγοντες, αλλά δεδομένου ότι ένα άτομο στον γάμο έχει ήδη περάσει από διαζύγιο, η επιλογή δεν φαίνεται πια τόσο τρομακτική.

Προφανώς, δεν σημαίνει ότι ο γάμος σας θα τελειώσει αν για κάποιον είναι δεύτερος, απλώς είναι πιο πιθανό από τον πρώτο.

3. “αποσκευές” πρώτου γάμου

Αν κάποιος δεν είχε παιδιά στον πρώτο του γάμο και αυτός είναι ο δεύτερος, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να ξαναμιλήσει καν με τον/την πρώην του. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο πληγωμένος.

Οι σχέσεις είναι δύσκολες και αν τα πράγματα πάνε στραβά, πληγωνόμαστε. Έτσι είναι η ζωή. Μπορεί π.χ. στον δεύτερο γάμο να υψώσουμε τοίχους, για να μην πληγωθούμε ξανά. Αυτού του είδους οι αποσκευές μπορεί να είναι επιζήμιες για έναν δεύτερο γάμο και να υπονομεύσουν τα πλεονεκτήματα της δεύτερης συζύγου.

4. Ο θετός γονιός

Το να είσαι γονιός είναι αρκετά δύσκολο. Το να είσαι θετός γονιός, όμως, είναι πολύ δυσκολότερο. Μερικά παιδιά μπορεί να μην αποδέχονται τη νέα μητρική ή πατρική φιγούρα, επομένως η ενστάλαξη αξιών ή η τήρηση κανόνων μαζί τους μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια καθημερινότητα γεμάτη προκλήσεις, για όλους. Και ακόμα κι αν τα παιδιά είναι κάπως δεκτικά, οι πρώην σύζυγοι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι εντάξει με το νέο άτομο στη ζωή του παιδιού τους.

Το ίδιο και η ευρύτερη οικογένεια, όπως οι παππούδες, οι θείες και οι θείοι, κ.λπ., μπορεί να μην σας δουν ποτέ ως πραγματικό «γονέα» του βιολογικού παιδιού του άλλου ατόμου.

5. Τα πράγματα σοβαρεύουν γρήγορα στον δεύτερο γάμο

Οι περισσότεροι πρώτοι γάμοι ξεκινούν με δύο νέους, ανέμελους ανθρώπους, εντελώς απροετοίμαστους για την πραγματικότητα της ζωής. Ο κόσμος είναι δικός τους. Κάνουν μεγάλα όνειρα. Και πιστεύουν ειλικρινά ότι θα τα πετύχουν.

Αλλά με τα χρόνια, καθώς φτάνουμε στα 30 και στα 40 μας, ωριμάζουμε και συνειδητοποιούμε ότι η ζωή απλώς συμβαίνει, ανεξάρτητα από το αν εμείς σχεδιάζουμε άλλα πράγματα.

Οι δεύτεροι γάμοι είναι έτσι. Οι δεύτεροι γάμοι είναι σαν την ώριμη εκδοχή του να παντρεύεσαι ξανά. Είσαι λίγο μεγαλύτερος τώρα και έμαθες κάποιες σκληρές αλήθειες την πρώτη φορά. Έτσι, οι δεύτεροι γάμοι τείνουν να έχουν λιγότερη ανεμελιά και περισσότερη σοβαρή καθημερινή ζωή.

6. Οικονομικά θέματα

Ένα παντρεμένο ζευγάρι που μένει μαζί μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά χρέη. Τι γίνεται, όμως, με έναν γάμο που τελειώνει; Αυτό τείνει να φέρνει ακόμη περισσότερα χρέη και ανασφάλειες.

Υπάρχει το μοίρασμα των περιουσιακών στοιχείων, κάθε άτομο αναλαμβάνει ό,τι χρέος υπάρχει, συν την πληρωμή αμοιβών δικηγόρου, κ.λπ. Το διαζύγιο μπορεί να είναι μια δαπανηρή επιλογή.

Έπειτα, υπάρχει η δυσκολία να βγάλεις τα προς το ζην μόνος σου ως ανύπαντρος. Όλο αυτό το οικονομικό χάος μπορεί να μεταφραστεί σε έναν οικονομικά δύσκολο δεύτερο γάμο.

7. Μη παραδοσιακές διακοπές

Όταν οι φίλοι σου μιλούν για τα Χριστούγεννα και την παρουσία όλης της οικογένειας μαζί — είσαι σκέφτεσαι: «Ο πρώην έχει τα παιδιά για τα Χριστούγεννα…».

Υπάρχουν πολλά πράγματα για μια διαζευγμένη οικογένεια που παύουν να είναι παραδοσιακά -ειδικά οι διακοπές. Μπορεί να είναι δύσκολο όταν περιμένεις ότι αυτές οι χαρούμενες περιόδοι του χρόνουν θα είναι πραγματικά ευχάριστες -όμως τελικά δεν είναι.

8. Θέματα σχέσεων που όλοι αντιμετωπίζουμε

Ενώ ένας δεύτερος γάμος μπορεί να είναι επιτυχημένος, εξακολουθεί να είναι μια σχέση που αποτελείται από δύο ατελείς ανθρώπους. Είναι βέβαιο, ότι θα έχουμε μερικά από τα ίδια θέματα σχέσεων που αντιμετωπίσαμε και στο παρελθόν.

Μπορεί να είναι αποτελέσει πρόκληση εάν οι πληγές από παλιές σχέσεις δεν επουλωθούν σωστό.

9. Το σύνδρομο της δεύτερης συζύγου

Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να είσαι δεύτερη σύζυγος, μπορεί να αισθάνεσαι ανεπαρκής όταν γεμίζεις τα κενά που άφησαν πίσω η πρώην σύζυγος και τα παιδιά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γνωστό ως «σύνδρομο της δεύτερης συζύγου».

Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε αφήσει το σύνδρομο της δεύτερης συζύγου να σας επηρεάσει:

-Νιώθετε συνεχώς ότι ο σύντροφός σας -εν γνώσει ή εν αγνοία σας- βάζει την προηγούμενη οικογένειά του πριν από εσάς και τις ανάγκες σας.

-Γίνεστε εύκολα ανασφαλείς και προσβάλεστε καθώς αισθάνεστε ότι όλα όσα κάνει ο σύζυγός σας περιστρέφονται γύρω από την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά του.

-Συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με την πρώην γυναίκα του.

-Νιώθετε την ανάγκη να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στις αποφάσεις του συντρόφου σας.

-Νιώθετε σαν να μην ανήκετε εκεί που είστε.

Το να είσαι δεύτερη σύζυγος ενός παντρεμένου άντρα μπορεί να είναι εξαντλητικό και αν δεν είσαι αρκετά προσεκτική, μπορεί να βρεθείς κολλημένη σε ένα βάλτο από ανασφάλειες. Ως εκ τούτου, πριν ξεκινήσετε το συζυγικό σας ταξίδι, πρέπει να κατανοήσετε τα ενδεχόμενα προβλήματα ενός δεύτερου γάμου και να αποφασίσετε από κοινού πώς θα τα χειριστείτε.

πηγή: marriage.com

Διαβάστε ακόμα:

Γιορτή της Μητέρας: Ραγίζει καρδιές με την ανάρτησή της η κόρη της τραγουδίστριας Ελπίδας που έχασε πρόσφατα το μωράκι της

«Ενθύμιον» για την επιστήμονα μητέρα μου στον ΙΑΝΟ της Αθήνας

“Σάρωσαν” τα Ελληνόπουλα στην 40η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα με 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια