Οι Έλληνες γονείς που θα γύριζαν όλον τον κόσμο με την κόρη τους… το κατάφεραν!

Πρώτη φορά μιλήσαμε γι’αυτούς τον Σεπτέμβριο του 2019: Η τριμελής οικογένεια Τεμπερίδη, πήρε μια απόφαση που λίγοι θα είχαν το θάρρος να πάρουν, να πάρει δηλαδή ένα φορτηγάκι και μέσα σε αυτό να ζει και να γυρνά τον κόσμο, από άκρη σ’άκρη! Τα κατάφερε τελικά; Και πού βρίσκεται, άραγε, σήμερα;

Καταρχάς, έχει νόημα να πούμε, ότι πρόκειται για μία οικογένεια που ανέκαθεν ταξίδευε πολύ και που δεν σταμάτησε, ακόμα και μετά τον ερχομό της Αναστασίας, η οποία σήμερα είναι 9 ετών. Το 2018, συγκεκριμένα, είχαν όλοι μαζί γυρίσει όλη την Ευρώπη, διασχίζοντας περισσότερα από 14.000 χιλιόμετρα!

Το πρότζεκτ «The World Offroad» και η… πανδημία!

Ήταν τότε που τέθηκε σε εφαρμογή του πρότζεκτ «The World Offroad», του οποίου στόχος είναι να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 6 χρόνια, με αφετηρία το ιταλικό διαμέρισμα στο οποίο ζούσαν. Ο κ. Τεμπερίδης μίλησε για το πού βρίσκεται σήμερα η οικογένεια και τι ρόλο έπαιξε στη μετακίνησή της η πανδημία στο iefimerida.

Ο μπαμπάς της οικογένειας, λοιπόν, εργαζόταν για χρόνια σε περιοδικά αυτοκινήτου και ταξιδιών, ενώ τώρα συνεχίζει να εργάζεται ως freelance consultant στην εταιρεία Maserati, κάνει μεταφράσεις και γράφει ταξιδιωτικά άρθρα για τα μέρη που επισκέπτονται. Αναφέρει δε στη συνέντευξή του, ότι δεν μάζεψαν χρήματα για το ταξίδι, παρά ξοδεύουν τα χρήματα που βγάζουν κάθε μήνα.

Οι 3 τους ζουν και μετακινούνται σε ένα στρατιωτικού τύπου όχημα, το οποίο έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τους. Η δε Αναστασία, μαθήτρια Δημοτικού σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθεί μαθήματα online χάρη σε μία δασκάλα που δέχθηκε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο -τον τελευταίο χρόνο παρακολουθεί τηλεκπαίδευση, όπως όλα τα παιδιά. Όταν η μικρή θα φτάσει Γυμνάσιο, πάντως, σκοπός είναι να έχει ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι.

Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν επισκεφθεί συνολικά 85 χώρες: Η μικρή Αναστασία, λοιπόν, έχει βρεθεί ακόμα και στην Τανζανία! Την πρώτη καραντίνα την πέρασαν για μεγάλο διάστημα στο εξοχικούς τους στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Ιούνιο ξεμύτισαν πάλι και ταξίδεψαν περνώντας μέσα από 10 χώρες για να πάνε στη Νορβηγία. Ο κ. Τεμπερίδης εξηγεί πως η πανδημία σίγουρα τους δυσκόλεψε, γιατί η κάθε χώρα είχε τους δικούς της περιορισμούς, αλλά ήταν τυχεροί γιατί στο αποκορύφωμα εκείνοι βρίσκονταν σε βόρειες χώρες με λίγα σχετικά κρούσματα. Τώρα βρίσκονται στη Σουηδία, όπου θα παραμείνουν όλον τον Μάιο. Έπειτα, θα ακολουθήσει η Δανία, Γερμανία και μετά στόχος είναι ο Καναδάς, μέσω Αλάσκας. Αυτό μπορεί να πάρει μέχρι και 2 χρόνια, ενώ μετά θα ακολουθήσουν είτε η Αφρική είτε η Ασία.

Το μεγάλο ερώτημα, καταλήγει ο ίδιος, είναι το πού θα καταλήξουν μετά το μεγάλο αυτό ταξίδι. “Το αυτονόητο θα ήταν να επιστρέψουν Ελλάδα, όμως δεν έχουμε ζήσει εδώ από το 2007. Έπειτα, ίσως έχει νόημα να πάμε στην Ιταλία, όπου έχουμε κρατήσει την παραμονή μας και φορολογούμαστε, αφού έχω μια ατομική επιχείρηση. Μια ακόμα επιλογή είναι η Τανζανία, όπου έχουμε ανοιχτή πρόσκληση από δικό μας άνθρωπο -και είναι και η πιο πιθανή επιλογή”. Ο ίδιος, πάντως, θα ήθελε για τα χρόνια του Γυμνασίου να ζήσουν σε κάποια ξένη χώρα.

Όσο για τα ταξίδια στην Ελλάδα, ο κ. Τεμπερίδης, που την έχει επίσης γυρίσει όλη, λέει στo iefimerida το εξής: «Το 2019 πήγαμε σε 15 νησιά, από Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο. Αν έλεγα σε κάποιον τι να επισκεφθεί στην Ελλάδα, θα του έλεγα να πάρει ένα αυτοκίνητο, ένα τζιπάκι και να οργώσει την ορεινή Ελλάδα ξεκινώντας από Ήπειρο, Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια, στον Γράμμο, Τζουμέρκα, να κάνει ποτάμια της Ελλάδας και σίγουρα θα του έλεγα να κάνει 10 νησιά. Πελοπόννησο έναν γύρο, ένα με ενάμιση μήνα. Σίγουρα Κρήτη έναν μήνα και ένα-δύο νησιά Ιθάκη ή Κεφαλονιά ή Λευκάδα στο Ιόνιο, ένα-δύο κυκλαδίτικα νησιά και Σύμη, Κάλυμνο, ή Καστελόριζο, να πάρει μία γεύση της Ελλάδας. Συνήθως λέμε μην κλείσετε από πριν, πηγαίνετε έτσι και βρείτε εκεί το ταξίδι σας. Μην κλειστείτε σε ένα ξενοδοχείο».

Παρακολουθήστε το ταξίδι της οικογένειας στη σελίδα The World Offroad.