Οι μαθητές του Βύρωνα συμμετέχουν στη πολυσυλλεκτική γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση από και προς το σχολείο (15-17/9)

Οι μαθητές του Βύρωνα συμμετέχουν στη πολυσυλλεκτική γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση από και προς το σχολείο (15-17/9)

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με ένα Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην βιώσιμη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η οδός Ταταούλων μπροστά από τα σχολεία θα κλείσει και θα…παραδοθεί στους μαθητές.

Μια γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο, με street art, μουσική και παιχνίδια!

Γνωστοί Έλληνες street artists θα ζωγραφίσουν έξι διαβάσεις της οδού Ταταούλων, υλοποιώντας ισάριθμα asphalt art έργα. Πρόκειται για τους Yiakou, Noless.One, Epsilon, One Bran, Jimi Norone σε συνεργασία με τον Otom1 και Achilles (ο οποίος θα δημιουργήσει και μια τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας).

Ταυτόχρονα θα υπάρχουν εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια για την κυκλοφοριακή αγωγή, καλλιτεχνικά workshops (θα υλοποιηθεί από την ζωγράφο/εικονογράφο Chrysolie), facepainting activities, ενώ θα κληρωθούν δύο καταπληκτικά, δωρεάν ποδήλατα για τους συμμετέχοντες!

Τέλος, την Κυριακή 17/9 στις 13.00 η δράση θα πλαισιωθεί από τους ήχους των Woodpeckers, μιας rock/blues μπάντας με πλούσιο βιογραφικό, εμφανίσεις σε πολλές μουσικές σκηνές, live stages και διοργανώσεις.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη, ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός της δράσης είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Διαβάστε επίσης:

Νέα οδηγία του Υπ. Μεταφορών για την μεταφορά μαθητών με σχολικά – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Δάκρυα ευτυχίας για τους γονείς της 7χρονης Αναστασίας – Γεννήθηκε ο αδερφούλης της, δυο χρόνια μετά την απώλειά της (φωτο)

«Μπαμπά-δες» με τον Τάσο Ιορδανίδη και «Μαμά-δες» με την Τζένη Θεωνά: Δύο εκπομπές της ΕΡΤ μάς συστήνουν διάσημους γονείς

Ροή Ειδήσεων