Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Θα σταματήσει τελικά η χορήγηση voucher για δωρεάν φοίτηση;

Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την επιδότηση παιδικών σταθμών που κάθε καλοκαίρι οι γονείς αγωνιούν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο voucher υπάρχει ορατός κίνδυνος να χαθεί καθώς μετά το 2022 σταματά η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ,  όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας Θεόδωρος Γκοτσόπουλος κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της ΕΕΤΑΑ.

Όπως επισήμαινε ο κ. Γκοτσόπουλος πρώτη προτεραιότητα για την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης είναι η δημιουργία προϋποθέσεων προκειμένου το πρόγραμμα φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να μπορεί να συνεχιστεί και πέραν του 2022. Υπογράμμισε ότι η ΕΕΤΑΑ ήδη ξεκινά την προσπάθεια  για την συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να παρουσιάσει προτάσεις και λύσεις στην κεντρική διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση, ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να συνεχιστεί όταν θα έχει σταματήσει η κοινοτική χρηματοδότηση.

Το ζήτημα είναι φλέγον αν αναλογιστούμε ότι περίπου 120.000 οικογένειες που ωφελούνταν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  θα βρεθούν “ξεκρέμαστες” και θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα για την προσχολική αγωγή των παιδιών τους.

Το θέμα αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης με χιλιάδες γονείς να παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία και να περιμένουν να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα των voucher.