Παιδιά εν δράσει από το σπίτι: Τα παιδιά βγαίνουν στα μπαλκόνια και φωνάζουν! (18/3)

Μετά τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια για να ενθαρρύνουμε το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και όλους τους εργαζόμενους που φροντίζουν την κοινωνία αυτές τις μέρες, ήρθε η έμπνευση για μία ακόμα… «μπαλκονάτη» συνάντηση, με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας αυτή τη φορά.

Εμπνευστής της ιδέας η κ. Σοφία Ασημακοπούλου, μαμά τριών παιδιών και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου (στην περιοχή του Ζωγράφου), η οποία όπως είπε στο Infokids.gr «Θεωρώ ότι τώρα παρά ποτέ η φωνή των παιδιών  μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για τη συνέχεια που καλούμαστε να τηρήσουμε ευλαβικά ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής και πρόληψης ενάντια στην πανδημία. Με αφορμή το γεγονός ότι αν λείπει κάτι από τους δρόμους, τις γειτονιές και γενικότερα γύρω μας είναι η απουσία της παιδικής φωνής και του αυθόρμητου παιδικού γέλιου, δημιουργήθηκε η ομάδα αυτή για μια πρώτη παιδική συνάντηση από τις βεράντες μας, με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας καραντίνας και έπεται συνέχεια!»

Έτσι, η κ. Ασημακοπούλου δημιούργησε την ομάδα «Παιδιά εν Δράσει από το Σπίτι» και σε πρώτη φάση καλεί όλα τα παιδιά της χώρας, την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 9 το βράδυ να βγουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και να φωνάξουν δυνατά: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

Όπως η ίδια λέει: Κανένας φόβος δεν αντιστάθηκε στο παιδικό γέλιο!