Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα και οι απαντήσεις στα Μαθηματικά (Άλγεβρα)

Με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Αυτά είναι τα θέματα στα Μαθηματικά

Το Infokids.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Διακρότημα θα δημοσιεύει τις εκφωνήσεις των θεμάτων, και σταδιακά τις προτεινόμενες λύσεις – απαντήσεις.

Μπορείτε να δείτε τα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΓΕΒΡΑ

Αυτές είναι οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΓΕΒΡΑ

Σχολιασμός των Θεμάτων από τα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Τα θέματα των ημερησίων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων ήταν παρεμφερή με τα περσινά, με σημεία αυξημένης δυσκολίας.

Συγκεκριμένα,
Το Α Θέμα κάλυπτε σχεδόν όλη την ύλη της θεωρίας, δεν είχε δυσκολίες και περιείχε ερώτηση συμπλήρωσης κενών όπως το 2017 .

Το Β Θέμα κάλυπτε όλο το μέρος της ύλης του κεφαλαίου της Στατιστικής και μπορεί να χαρακτηριστεί ως βατό για τους μαθητές.

Το Γ θέμα είχε δυσκολίες και κυρίως στο Γ4, που ο μαθητής θα δυσκολευτεί να υπολογίσει το όριο. Τα υπόλοιπα υποερωτήματα ήταν μέτριας δυσκολίας.

Το Δ Θέμα τέλος ήταν αυξημένης δυσκολίας, και κυρίως τα Δ1, Δ2, Δ4, όπου ο μαθητής θα δυσκολευτεί αρκετά να τα κατανοήσει και να τα επιλύσει.

Γενικά τα θέματα των επαγγελματικών λυκείων μπορούν να χαρακτηριστούν δυσκολότερα από άλλες χρονιές και με αρκετές πρωτοτυπίες που θα δυσκολέψουν τους υποψηφίους σε αρκετά σημεία. Μπορούν δε να χαρακτηριστούν θέματα για καλά προετοιμασμένους και κυρίως μαθητές που έλυσαν πολλές και διαφορετικές ασκήσεις, όπως αυτές που υπάρχουν στο βιβλίου του φροντιστηρίου μας Διακρότημα.

Νικηφόρος Μανώλης, μαθηματικός