Πανελλήνιες 2022: Για καλά διαβασμένους τα θέματα – Δείτε τις απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία των ΓΕΛ

Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2022, καθώς οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά, Βιολογία και Μαθηματικά.

«Απαιτητικά» τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία

Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ στα Αρχαία Ελληνικά, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα απόσπασμα των «Πολιτικών» του Αριστοτέλη και σε ένα από το «Διατριβαί» του Επίκτητου. «Τα ζητούμενα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το αδίδακτο κείμενο αντλήθηκε από το «Ιστορίαι» του Θουκυδίδη. Η νοηματική του απόδοση κρίνεται απαιτητική, οι γραμματικές παρατηρήσεις χαρακτηρίζονται απλές και διατυπωμένες με σαφήνεια, ενώ στο συντακτικό πέρα από τη συνηθισμένη άσκηση συντακτικής αναγνώρισης των όρων, ζητήθηκε μετά από καιρό το συντακτικό φαινόμενο του πλαγίου λόγου».

Στα Μαθηματικά, ο ΟΕΦΕ επισημαίνει ότι τα θέματα ήταν απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές, ενώ εξετάστηκε μεγάλο εύρος της ύλης. «Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ευχέρεια στις πράξεις και ολοκληρωμένες γνώσεις για να ανταποκριθούν. Οι βαθμολογίες από 15 και πάνω απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες στο αντικείμενο από την πλευρά των μαθητών».

Ο ΟΕΦΕ στον σχολιασμό του για τα θέματα της Βιολογίας, σημειώνει ότι ευνοούν τη συνδυαστική σκέψη και απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν εμβαθύνει στην ύλη, καθώς και να έχουν κατανοήσει τους βιολογικούς μηχανισμούς που περιγράφει το σχολικό εγχειρίδιο.

ΤΟ ΙNFOKIDS.GR ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το Infokids.gr, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς,τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Μπορείτε να δείτε τα θέματα στα Αρχαία εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ

στα Μαθηματικά εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

στη Βιολογία εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων

Μπορείτε να δείτες τις απαντήσεις στα Αρχαία εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΓΕΛ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΛΙΚΟ pdf

στα Μαθηματικά εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΓΕΛ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

στη Βιολογία εδώ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2022 ΓΕΛ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Δείτε το σχολιασμό των θεμάτων από τα Φροντιστήριο Πουκαμισάς