Όταν είδαν οι υποψήφιοι απαγωγείς ότι συνοδεύεται έφυγαν
Πανέξυπνα έδρασε η 13χρονη που παραλίγο να πέσει θύμα αρπαγής στο Περιστέρι. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός αναλυτής κος Σταύρος Μπαλάσκας, δυστυχώς δεν έχουμε προς το παρόν τουλάχιστον, τον αριθμό των πινακίδων του αυτοκινήτου των δραστών, και κατά δεύτερον δεν ξέρουμε τι ακριβώς είπαν στο κοριτσάκι.
Όμως η μικρή έπραξε άριστα όπως ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, γιατί αφ ενός μεν άλλαζε συνεχώς πορεία για να χάσουν τα ίχνη της, αφ ετέρου μόλις βρήκε μια περαστική την σταμάτησε ζήτησε τη βοήθειά της, και η κυρία την οδήγησε μέχρι το φροντιστήριό της. Έτσι οι υποψήφιοι δράστες είδαν ότι το παιδάκι συνοδεύεται και έφυγαν άπραγοι.
Ο κ. Μπαλάσκας λέει ότι η καλύτερη άμυνα που σώζει στην κυριολεξία τα παιδιά σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να βρεθούν μέσα σε κόσμο γιατί είναι το πλέον ασφαλές.