Παντζαροσαλάτα με καρύδια

Θέλετε να συνοδεύσετε με μια διαφορετικά σαλάτα το Κυριακάτικο σας τραπέζι; Ξεχάστε τη χωριάτικη, την σαλάτα μαρούλι – λάχανο ή τα χόρτα και βάλτε στη διατροφή σας τα παντζάρια. Tο παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι είναι βολβοειδές λαχανικό και αναπτύσσεται μέσα στο χώμα. Θεωρείται υπερφάρμακο λόγω των πολλών και θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίσουν αρκετές ασθένειες χωρίς να καταφύγουμε σε φάρμακα. Εμείς τα συνδυάζουμε με φρέσκα μυρωδικά και καρύδια σε μια σαλάτα όνειρο!

Υλικά:

500 γρ. παντζάρια (ζυγισμένα χωρίς τα χόρτα)
2 σκ.σκόρδο τριμμένες
3/4 φλ. τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο και πλένουμε καλά τα παντζάρια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το κύμινο, το τριμμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα παντζάρια στο φούρνο και όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα παντζάρια με τα μισά καρύδια, τον μισό μαϊντανό, τον κόλιαντρο και τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Τακτοποιούμε τη σαλάτα και ρίχνουμε επάνω τα υπόλοιπα καρύδια και τον μαϊντανό που κρατήσαμε.