Παρακολουθήστε σε εικονική πραγματικότητα την “Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων” από το Victoria & Albert Museum

Μπορεί ταξίδια να μην είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε ακόμα, μπορεί οι κοινωνικές αποστάσεις να μας αποθαρρύνουν ακόμα και σε μουσεία να πάμε, ωστόσο η τεχνολογία δεν σταματά να μας εκπλήσσει με το πόσο κοντά μπορεί να μας φέρει σε όσα πραγματικά αγαπούμε!

Η πρόσκληση αυτή τη φορά έρχεται από το Μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο, το οποίο σε λίγες ημέρες εγκαινιάζει μια υπέροχη έκθεση, αφιερωμένη στην κληρονομιά που μας άφησε το κλασικό μυθιστόρημα “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” του Lewis Carroll.

Καθώς, όμως, η έκθεση θα ανοίξει επίσημα για το κοινό τον Μάρτιο του 2021, το Μουσείο συνεργάστηκε με μια εταιρεία έμπειρη στις ψηφιακές τέχνες και έτσι θα φιλοξενήσει μια ζωντανή προεπισκόπηση της έκθεσης σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας που συνδυάζει στοιχεία του πραγματικού μουσείου με τον φανταστικό κόσμο της Χώρας των Θαυμάτων.

“Το αδύνατο ταξίδι της Αλίκης μέσα από ένα φανταστικό σύμπαν καθίσταται δυνατό σε αυτήν τη συναρπαστική νέα δημιουργική πλατφόρμα. Από τρύπες κουνελιού σε καθρέφτες, φλαμίνγκο έως σκαντζόχοιρους, η χώρα των θαυμάτων είναι ο τέλειος κόσμος για την VR και του Μουσείο V&A είναι στην ευχάριστη θέση να πρωτοπορεί στην πρώτη του εκδήλωση VR”, αναφέρει σχετικά η επιμελήτρια Kate Bailey.

Πώς θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή έκθεση από το σπίτι μας

Το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ. ακόμη και χωρίς ακουστικά VR, μέσω της πλατφόρμας VR ENGAGE σε υπολογιστή με Windows ή συσκευή Android ή να την παρακολουθεί μαζί στη σελίδα του V & A στο YouTube.

Μη χάσετε την ευκαιρία να χαρείτε μαζί με τα παιδιά σας στο σπίτι αυτή την πρωτοποριακή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας με την επωνυμία «Curious Alice», στην οποία θα ακολουθήσετε τον λευκό κούνελο στη «Χώρα των Θαυμάτων» που δημιούργησε η Ισλανδή καλλιτέχνις Kristjana S. Williams για την έκδοση που θα συνοδεύσει την έκθεση «Alice: Curiousier and Curiousier».