Πάτρα: “‘Ερχονται” 6 πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών – Ακολουθούν διώξεις και συλλήψεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγουν τα πορίσματα που ενδέχεται να φέρουν ραγδαίες εξελίξεις.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα πορίσματα που αναμένονται είναι έξι και αφορούν στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει την εξέταση δειγμάτων των τριών κοριτσιών.

“‘Ερχονται” 6 πορίσματα για τους θανάτους των τριών παιδιών

Ιατροδικαστής Γρ. Λέων: "Είναι δεδομένο πως ο ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια"

Τα πορίσματα αυτά θεωρούνται και το επιστέγασμα της έρευνας, αφού οι καταθέσεις έχουν ολοκληρωθεί. Το πρώτο πόρισμα που αναμένεται είναι αυτό για την ιστολογική εξέταση της Ίριδας το οποίο θα δείξει αν είχε τελικά αγενεσία φλεβοκόμβου, μια εξέταση όμως δύσκολη.

Το δεύτερο πόρισμα αφορά στη Μαλένα, το οποίο θα δείξει αν κατά τη νοσηλεία της το 2019 είχε λάβει δηλητήριο στο «ΕΛΠΙΣ» όπου νοσηλευόταν, γεγονός που από την πρώτη τοξικολογική εξέταση δεν επιβεβαιώνεται.

Έπειτα αναμένεται η τοξικολογική εξέταση της Ίριδας, η οποία, ωστόσο, δεν αναμένεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αφού ο θάνατός της, αν είναι εγκληματική ενέργεια, θα αποδοθεί μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο και όχι στη χορήγηση κάποιας ουσίας.

Επιπλέον, αναμένεται η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.

Τέλος, εφόσον διαταχθεί η εκταφή της 9χρονης, θα αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξέταση των τριχών που θα ληφθούν από τη σορό της και θα δείξουν αν της χορηγήθηκε κάποια ουσία πριν το θάνατό της.

Τα πορίσματα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά, τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθώς σε αυτά θα βασιστούν ενδεχόμενες νέες διώξεις.

«Ερχονται έξι νέες διώξεις για την υπόθεση της Πάτρας» – Ποια πρόσωπα εμπλέκονται

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένονται συμπληρωματικές διώξεις για τη Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας, ανθρωποκτονία κατά Μαλένας, ανθρωποκτονία κατά Ίριδας.

Τρεις διώξεις σε συγγενικά πρόσωπα για αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αυτές οι διώξεις μπορεί να έχουν και πλημμεληματικό χαρακτήρα, άρα δεν θα υπάρχει σύλληψη, αλλά και κακουργηματικό χαρακτήρα που εκεί θα υπάρξουν συλλήψεις.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΠΑΡ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ ΘΑ “ΔΕΙΞΟΥΝ” ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η έρευνα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας θα εστιάσει στην καρδιά του μωρού και στο ήπαρ της Μαλένας που αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα φανερώσουν τι πραγματικά συνέβη στα δυο παιδιά που έφυγαν αιφνίδια από την ζωή τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021.

Τα ευρήματα από την καρδιά της Ίριδας και το ήπαρ της Μαλένας θα καθορίσουν την εξέλιξη της υπόθεσης και θα δρομολογήσουν τις νέες συλλήψεις. Οι Αρχές συμπληρώνουν το παζλ καθημερινά ενώ η  σκέψη για τριπλή εγκληματική ενέργεια βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό υψηλόβαθμων αξιωματικών που συντονίζουν τη μεγάλη έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβες” ιατροδικ. Μπουζιάνη: “Η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ σε ένα 20λεπτο” – Ζητά να γίνει εκταφή

Πειραιάς: Ακολουθούσε 11χρονο που επέστρεφε από το σχολείο και τον λήστεψε στο σπίτι του!

Στη Νορβηγία ο 6χρονος Ράινερ – Έστειλε φωτογραφίες ο πατέρας ότι είναι καλά το παιδί (φωτο)