Πάτρα: Όλα τα νεότερα για την υγεία του 9χρονου Μάριου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού

Η πορεία της υγείας του 9χρονου Μάριου που νοσηλεύεται για πέμπτη μέρα στη ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό, παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Το παιδί μέχρι στιγμής δεν έχει διασωληνωθεί και συνεχίζει τον αγώνα του με ενισχυμένη αναπνευστική βοήθεια. Χθες, μάλιστα, αυξήθηκε η βοήθεια από τον μη επεμβατικό αερισμό και η μάχη όλων για να ξεπεράσει ο μικρός τον κορωνοϊό συνεχίζεται.

Αισιοδοξία για την πορεία της υγείας

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των γιατρών στην ΕΡΤ, η πορεία της υγείας του γεννά αισιοδοξία και οι γιατροί πιστεύουν ότι θα πάνε όλα καλά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ των Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέα Ηλιάδη στον ανήλικο παρέχεται οξυγόνο υψηλής ροής με τη μέθοδο High Flow. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο 9χρονος είναι πολύ επιθετικά και έχουν κλινική εικόνα ενήλικα. Προς το παρόν έχει αποφύγει τον κίνδυνο κι αν οργανισμός συνεχίσει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο στην αγωγή δεν θα χρειαστεί να διασωληνωθεί.  Όπως αναφέρουν οι γιατροί η αποθεραπεία του 9χρονου θα διαρκέσει για πολλές ημέρες.

Aναμένονται οι εξετάσεις για να φανεί αν έχει προσβληθεί από βρετανική μετάλλαξη

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που θα δείξουν εάν ο μικρός Μάριος έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη, από την οποία φέρεται να είχε προσβληθεί και η μητέρα του παιδιού.