Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες γυναίκες

Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες γυναίκες

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, πραγματοποιείται δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για όλες τις γυναίκες, ηλικίας 38-70, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής.

Τι ισχύει για τον προληπτικό έλεγχο μαστού

Οι προληπτικοί έλεγχοι μαστού θα μπορούν να λάβουν χώρα για τον επόμενο χρόνο και εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου γιατην υγεία των πολιτών, που υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την αναγκαιότητα και τη μεθοδολογία της έγκαιρης διάγνωσης, η εξοικείωσή τους με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και η πραγματοποίηση εν τέλει δωρεάν εξετάσεων, κατόπιν συστάσεων των ειδικών.

Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες γυναίκες

Οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας

Με αφορμή τη συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκαντο Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος» η Πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Μεσουρίδου, η συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και υπεύθυνη του προγράμματος Α. Ρόντου και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, ο οποίος δήλωσε τα εξής:«Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή κακοήθειας στις γυναίκες (1 στις 8 Ελληνίδες θα εμφανίσει καρκίνο του μαστού) και δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνοτου πνεύμονα.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας η διάγνωση να γίνει σε πρώιμο, ει δυνατόν σε προσυμπτωματικό στάδιο.

Τότε η προσφερόμενη θεραπεία είναι περισσότερο αποτελεσματική και επιτυγχάνει συνήθως την πλήρη ίαση. Δίνουμε έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη, λοιπόν, και κάνουμε πράξη την πρόληψη, ως κύριο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου».

Με τον τρόπο αυτόν, αποδεικνύεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει την προάσπιση τηςδημόσιας υγείας και της φροντίδας των πολιτών τόσο μέσα από τη θεραπεία όσο και μέσααπό την πρόληψη.

Ενώ η συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού η ουσιαστική στήριξη στην τρίτεκνη οικογένεια, δεν εκλαμβάνεται μόνο ως θεσμική αρμοδιότητα, αλλά και ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον εν όψει της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Διαβάστε επίσης:

Χριστούγεννα 2021: Έρχονται τα κόκκινα κουτιά στα ΕΛΤΑ – Οδηγίες για το γράμμα των παιδιών ο Άγιος Βασίλης

Θάνατος 38χρονης εγκύου από κορωνοϊό: “Aνεμβολίαστη η οικογένεια – Η γυναικολόγος της είχε πει να κάνει το εμβόλιο”

Λάρισα: Καθηγήτρια μητέρα 2 παιδιών κατήγγειλε τον προϊστάμενό της για βιασμό – Παρέμβαση Κεραμέως