Πετρούπολη: Ανήλικοι πήραν το Ι.Χ του πατέρα τους για βόλτα – Παραλίγο τραγωδία στο 8ο Δημοτικό Σχολείο

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης όπου παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα την ώρα που σχόλαγαν οι μαθητές του σχολείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν δυο ανήλικοι πήραν κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα τους και αποφάσισαν να κάνουν βόλτα. Έξω από το σχολείο, θέλοντας να κάνουν επίδειξη των “οδηγικών τους ικανοτήτων” με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο του οχήματος προκαλώντας σημαντικές φθορές σε άλλα σταθμευμένα οχήματα καθώς και τον τραυματισμό γονέα που περίμενε να σχολάσει το παιδί του.

Τι καταγγέλουν οι γονείς

Η κα Γεωργία Σιάκκα, εκ μέρους του απερχόμενου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου επικοινώνησε με το Infokids.gr όπου και μας κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν, αναφέροντας ότι “ Το μεσημέρι της Παρασκευής  (28/5/2021) το μεσημέρι έλαβε χώρα έξω από το σχολείο μας στην οδό Ακροπόλεως ένα τραγικό και συνάμα απίστευτο γεγονός.

Την ώρα που είχαν σχολάσει οι μικρές τάξεις και γονείς περίμεναν να σχολάσουν και οι μεγαλύτερες, ένας ανήλικος οδηγός επιχείρησε να κατέβει παρανόμως το δρόμο του σχολείου μας.

Μετά από πρόσκρουση σε δύο οχήματα και διαπληκτισμούς, το αυτοκίνητο βρέθηκε ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ να κατεβαίνει ανεξέλεγκτα την κατηφόρα και να σπέρνει τον τρόμο στους γονείς και τα παιδιά που βρίσκονταν έξω από το σχολείο.

Ένας πατέρας τραυματίστηκε. Το αυτοκίνητο σταμάτησε την τρελή πορεία του στη διασταύρωση με την οδό Ηφαίστου όπου καρφώθηκε στα σταθμευμένα οχήματα. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε θύματα παιδιά ή γονείς σήμερα. Το συμβάν καταγράφηκε από την αστυνομία και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε τις ενέργειές μας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του δρόμου αυτού ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια για τα παιδιά μας.

Καθώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο συγκεκριμένο σημείο, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να βρεθεί λύση για το αυτονόητο: ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.” 

Το συμβάν έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινότητα του σχολείου και τους περίοικους καθώς η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Όπως ανέφερε και άλλος γονέας “Την ώρα που σχολάνε οι μεγάλες τάξεις του Δημοτικού ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος παιδιά. Ζητάμε από το Δήμο να διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των παιδιών μας, γιατί η βλακεία δυστυχώς είναι ανίκητη.