Ποινή φυλάκισης σε καθηγητή Αγγλικών που αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 13χρονο μαθητή

Είδηση σοκ: Αστυνομικός ασελγούσε στο 4χρονο παιδί του - Η σύλληψή του

Ποινή κάθειρξης επτά ετών επέβαλε το Πρωτοδικείο Αθηνών σε έναν καθηγητή Αγγλικών από το Γραμματικό, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να ασελγήσει και να αποπλανήσει έναν 13χρονο μαθητή του αναφέρει το news.marathonpress.gr.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 2013 με τον Αλέξανδρο να ενημερώνει τη μητέρα του για τη συμπεριφορά του καθηγητή του Κ.Κ. και την ίδια να ξεκινά αγώνα για την τιμωρία του, ώστε να μην βιώσουν άλλα παιδιά μαθητές του ανάλογα δυσάρεστες εμπειρίες.

Η μητέρα του παιδιού Χάιδω Σπανοπούλου έκανε προχθές την ακόλουθη ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook:

«Το δημοσιεύω επειδή αφενός νομίζω πως όλοι πρέπει να γνωρίζουν και αφετέρου γιατί ήταν η δικαίωση του παιδιού μου πρώτα και όλης της οικογένειας μετά. Προχθές 3/11 το Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Κ. Κ. – που ζούσε στο Γραμματικό και παρέδιδε μαθήματα αγγλικών – σε επτά χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ασέλγειας και αποπλάνησης ανηλίκου.

Ταλαιπωρηθήκαμε από το 2013 με συνεχείς αναβολές, κάποιοι μας πίστεψαν εξαρχής, κάποιοι έκαναν σαν να μην το άκουσαν αλλά μείναμε σταθεροί στην αλήθεια και το δίκαιο που τελικά αναγνωρίστηκαν.

Είμαι περήφανη για τον Αλέξανδρο μου που γύρισε και μου είπε τότε – παρόλο που τον προειδοποίησα για τις αντιξοότητες- “Μαμά, να πάμε στην αστυνομία για να μην κάνει τα ίδια ή χειρότερα σε άλλα παιδιά!”.

Άκουσα το παιδί μου, το υποστήριξα και μαζί δώσαμε έναν ψυχοφθόρο αγώνα που επιτέλους τελεσφόρησε και δικαιώθηκε το 13χρονο αγοράκι που κάποιος “μεγάλος” που είχαμε εμπιστευτεί τον πρόδωσε και προσπάθησε να τον βλάψει».

Η σωτήρια κίνηση για να γλιτώσει ο Αλέξανδρος από τις “ορέξεις” του καθηγητή

Όπως μάλιστα εξήγησε η κυρία Χάιδω Σπανοπούλου, ο καθηγητής καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση για απόπειρα και όχι για πράξη, γιατί ο Αλέξανδρος κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του πριν τον αγγίξει, κάτι που είπε και στο δικαστήριο.

Η ανάρτηση της μητέρας:

«Ευχαριστώ όλες κι όλους που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην ανακοίνωση μου για την νίκη μας στο δικαστήριο. Θέλω να συμπληρώσω πως το παιδί μου τότε φέρθηκε έξυπνα και κυριολεκτικά ξεγλίστρησε από τα χέρια του, γι’αυτό καταδικάστηκε για απόπειρα κι όχι πράξη. Κι ο Αλέξανδρος – τίμιος από την αρχή – όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, από την ανακρίτρια και τώρα από την πρόεδρο του δικαστηρίου, είπε “όχι, δεν με άγγιξε”. Με την αλήθεια και το δίκαιο κερδίσαμε».

Διαβάστε επίσης:

«Το δέντρο που μιλούσε»: Ένα τρυφερό παραμύθι που θα αγγίξει τις καρδιές των παιδιών

“Χώρες με εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε μικρές ηλικίες, ξεπερνούν σταδιακά την πανδημία”

Ανατροπή: Με σχολική κάρτα η είσοδος των παιδιών σε κλειστούς χώρους – Τι θα ισχύει για τα σαββατοκύριακα

Παιδίατρος για κλείσιμο των σχολείων: “Πάλι οι μαθητές θα πληρώσουν τη νύφη;”