Ποιο είναι αυτό το εξωτικό φρούτο που απολαμβάνουν ο Βασίλης Σπανούλης με τις κόρες του; (φωτο)

Δεν σταματά να δημοσιεύει εικόνες από τις προσωπικές στιγμές της οικογένειας η Ολυμπία Χοψονίδου και μέσω αυτών να μας ανοίγει “παράθυρα” στο σπίτι τους και στον τρόπο ζωής τους.

Αυτή τη φορά, σε ένα από τα stories της στο Instagram, δημοσιεύει μια όμορφη φωτογραφία του Βασίλη Σπανούλη με τις δύο μικρές του κόρες, οι οποίοι απολαμβάνουν ένα… περίεργο φρούτο.

Τελικά, όπως αποκαλύπτει το πρώην μοντέλο, πρόκειται για το εσπεριδοειδές “φράπα”, το οποίο είναι σχετικά σπάνιο στο ελληνικό τραπέζι.

Τι είναι η φράπα;

Πρόκειται για εσπεριδοειδές με προέλευση από τη Νοτιοανατολική Ασία, όπως τα περισσότερα εσπεριδοειδή. Θεωρείται πιθανό το γκρέιπ-φρουτ να προέρχεται από μετάλλαξη της φράπας. Η φράπα είναι δέντρο ζωηρό, ορθόκλαδο με μαλακό ξύλο και ευαίσθητο στο ψύχος. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος και λεία επιφάνεια. Οι καρποί της φράπας είναι υπερμεγέθεις, χρώματος κίτρινου με πλούσιο άρωμα.

Χρησιμοποιούνται ευρέως στη ζαχαροπλαστική για τη δημιουργία γλυκών, καθώς η φυσική γεύση τους είναι σχετικά πικρή. Ωστόσο, υπάρχει και κόκκινη και ροζ φράπα που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και έχουν πολύ πιο γλυκιά γεύση.

Σύμφωνα με το mednutrition.gr, η διατροφική αξία της φράπα είναι μεγάλη καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ είναι χαμηλή σε θερμίδες, με μία μερίδα (190 g) να προσφέρει μόλις 72 Kcal. Κατά κύριο λόγο η φράπα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου, φυτικών ινών, βιταμίνης Β6 και μαγνησίου. Μάλιστα, μια μερίδα φράπα (190 g) μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C κατά 193%.