Πώς να επιλέξω το σωστό φροντιστήριο ξένων γλωσσών για το παιδί μου

Πώς να επιλέξω το σωστό φροντιστήριο ξένων γλωσσών για το παιδί μου

Η εκπαίδευση του παιδιού αποτελεί για τους περισσότερους γονείς κορυφαίο μέλημα και μία σπουδαία επένδυση, πριν από την οποία οφείλουμε να έχουμε κάνει ενδελεχή έρευνα.

Δεδομένου, ότι κατά τα πρώτα μαθητικά τους χρόνια -περισσότερο από όλα τα επόμενα- τα παιδιά μας “ρουφούν” σαν σφουγγάρια την γνώση, κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδευτούν σωστά και να κατακτήσουν γερά θεμέλια που θα τα βοηθήσουν να προοδεύσουν στο μέλλον.

Η γνώση των ξένων γλωσσών δεν αποτελεί εξαίρεση -το αντίθετο μάλιστα.

Η απόφαση της επιλογής φροντιστηρίου ξένων γλωσσών είναι δύσκολη. Όταν, όμως, συνειδητοποιείς ότι έχεις επιλέξει σωστά, νιώθεις τρομερή ανακούφιση και σιγουριά για το μέλλον του παιδιού, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα.

Γιατί το καλό κέντρο εκπαίδευσης δεν επικεντρώνεται μόνο στο να διδάξει σύμφωνα με τους τυπικούς κανόνες μία ξένη γλώσσα παρά προσφέρει την δυνατότητα στον μαθητή να εξελίξει συνολικά τις δεξιότητες και τα ταλέντα του, έτσι ώστε να έχει οφέλη σε όλη του τη ζωή.

Οι 12 δεξιότητες του 21ου αιώνα

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης «ΧΡΑΝΙΩΤΗ» η διδασκαλία των ξένων γλωσσών γίνεται με μια ολιστική προσέγγιση  κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν τις κλίσεις των μαθητών και τους βοηθούν να εξελίσσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.

Παράλληλα, οι μαθητές αλληλεπιδρούν με μέλη της ευρύτερης σχολικής κοινότητας, ενώ εντρυφούν στη διαθεματική διδασκαλία μέσω CLIL (Content and Language Intergraded Learning).

Επιπλέον, στα κέντρα εκπαίδευσης «ΧΡΑΝΙΩΤΗ» δίνεται έμφαση στις πιο σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης με την ανάπτυξη των δώδεκα δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Ποιες είναι οι 12 αυτές δεξιότητες;

Learning Skills:
– Critical Thinking
– Creativity
– Collaboration
– Communication
 

Literacy Skills:
– Information Literacy
– Media Literacy
– Technology Literacy
 

Life Skills:
– Flexibility
– Leadership
– Initiative
-Productivity
-Social Skills

Με ποιον τρόπο εφαρμόζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης «ΧΡΑΝΙΩΤΗ»

Στα τρία κέντρα εκπαιδευσης «ΧΡΑΝΙΩΤΗ»δύο στη Ν.Σμύρνη και ένα στην Ηλιούπολη, εφαρμόζεται η μεθοδολογία στην διδασκαλία ξένης γλώσσας TPR (Total Physical Response) που βασίζεται στο συντονισμό της γλώσσας και της κίνησης του σώματος.

Επιπλέον εφαρμόζεται Communicative Approach στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών θεωρώντας ότι ο θεμελιώδης στόχος της εκπαίδευσης είναι η ικανότητα να επικοινωνούμε στην γλώσσα που μαθαίνουμε.

Εξαιρετικά σημαντική είναι η προσέγγιση των μαθητών ανάλογα με το μαθησιακό τους προφίλ (Linguistic, Logical/ Mathematical, Spatial, Bodily – Kinesthetic, Musical, Interpersonal, Intrapersonal and Naturalist).

Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη καλλιεργώντας δεξιότητες όπως αυτογνωσία, αυτο-ρύθμιση, κίνητρο, ενσυναίσθηση, κοινωνικές δεξιότητες.

Και επειδή η Τεχνολογία δεν μπορεί παρά να παίζει βασικό ρόλο στη σύγχρονη εκπαίδευση, στα Κέντρα Εκπαίδευσης «ΧΡΑΝΙΩΤΗ» ενσωματώνονται στη διδασκαλία τα πιο σύγχρονα Educational Visual Tools.
 
Επιπλέον, οι μαθητές εξελίσσουν τις δεξιότητες τους στην γλώσσα που εκπαιδεύονται μέσα από Ted Talks, Podcasts, custom made  videos on YouTube Channel και εκπαιδευτικά προγράμματα όπως 100 Mentors, Kide Science, Artful Thinking.
 
Με όλη αυτή την μεθοδολογία οι μαθητές εκπαιδεύονται ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σ΄έναν κόσμο όπου περισσότερα από τα μισά επαγγέλματα που θα έχουν στην καριέρα τους δεν υπάρχουν ακόμα.
Real– Life Learning for Real-Life Skills.

 

Κέντρα Εκπαίδευσης «ΧΡΑΝΙΩΤΗ»

Νέα Σμύρνη:

1o Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 22, 2109333302

     [email protected]

 

2ο Ομήρου 57, 2109333730

     [email protected]

 

Ηλιούπολη:

     Διστόμου 11, Ηλιούπολη, 2109731333

     [email protected]