Πώς θα γίνουν τα παιδιά μας καλύτεροι μαθητές και ελεύθεροι πολίτες με γνώσεις

Πώς θα γίνουν τα παιδιά μας καλύτεροι μαθητές και ελεύθεροι πολίτες με γνώσεις

Ένα από τα μαθήματα που πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή ο μαθητής στο Γυμνάσιο είναι τα αρχαία Ελληνικά.

Κι όμως πολλά παιδιά επειδή δεν τα έχουν μάθει με το σωστό τρόπο ή επειδή κανείς δεν φρόντισε να τους εξηγήσει τη μαγεία της γλώσσας και τη σύνδεσή τους με τη γλώσσα που μιλάμε εμείς σήμερα τα έχουν απορρίψει και αρνούνται πεισματικά να τα διαβάσουν.

Η μαγεία των αρχαίων ελληνικών ξεδιπλώνεται στα μαθήματα της Ελληνικής Αγωγής

Αν λοιπόν θέλετε το παιδί σας στο Γυμνάσιο να γίνει άριστος στα θεωρητικά μαθήματα, να ξεχωρίζει για το πλούσιο λεξιλόγιο του, να γίνει πρώτος μαθητής και μετέπειτα ένας ελεύθερος πολίτης με γνώσεις, τα μαθήματα που προσφέρει η Ελληνική Αγωγή για τους έφηβους είναι ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό δώρο.

Οι έφηβοι που θα τα παρακολουθήσουν θα έρθουν σε επαφή με την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και παράλληλα θα ανακαλύψουν την φιλοσοφική διδασκαλία, μέσα από σύγχρονους προβληματισμούς που απασχολούν ιδιαιτέρως σήμερα τους νέους.

Πώς θα γίνουν τα παιδιά μας καλύτεροι μαθητές και ελεύθεροι πολίτες με γνώσεις

Η μαγεία των αρχαίων Ελληνικών συναντά το κόσμο της Φιλοσοφίας

Οι έφηβοι επιδίδονται στην μελέτη φιλοσοφικών κειμένων, συμμετέχοντας ταυτοχρόνως σε ρητορικές αντιπαραθέσεις και φιλοσοφικά “συμπόσια” που διοργανώνονται στην σχολή. Στόχος πάντοτε η ποσότητα και η ποιότητα των ερεθισμάτων και των μορφωτικών ευκαιριών που παρέχονται, καθώς αποτελούν παράγοντα καθοριστικό για την νοητική και γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού.

Πρόσφατες έρευνες των Νευροεπιστημών δείχνουν ότι η εξάσκησις και το εμπλουτισμένο περιβάλλον αυξάνουν όχι μόνο τις νευρωνικές συνάψεις, αλλά ακόμη και αυτήν την νευρογένεσι. Έρευνα που είχε διενεργηθεί στους μαθητές της σχολής μας από τον Ιωάννη Τσέγκο, ψυχίατρο, διευθυντής του Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού τομέα του Ανοιχτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Αθηνών, το 2007, και είχαν παρουσιασθεί στο 18ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο στην Κω, κατέδειξαν την σπουδαιότητα εκμάθησης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα πρώτα σχολικά χρόνια για την αποτελεσματική νοητική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.

Αντίστοιχα συμπεράσματα καταδεικνύουν και ξένες μελέτες. Το πλούσιο και οργανωμένο λεξιλόγιο, η ετυμολογική ερμηνεία των λέξεων και, συνακόλουθα, η σωστή ορθογραφία, η ρυθμική έκφρασις, η ακουστική κι αισθητική καλλιέργεια, η διδασκαλία προτύπων και ηθικών αξιών, αποτελούν πρωτεύοντες μαθησιακούς στόχους της διδακτικής αγωγής που εφαρμόζεται στην Ελληνική Αγωγή, οι οποίοι κι επιτυγχάνονται μέσα από το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που εκπονούνται.

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών για εφήβους

Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την γλώσσα μας, δηλαδή να αγαπήσουν τον εαυτό τους, τον τόπο τους, τον πολιτισμό τους. Να τους προσφέρουμε γνώσεις που θα τα βοηθήσουν να γίνουν ακόμα καλύτεροι μαθητές και, αργότερα, καλοί επιστήμονες και ελεύθεροι πολίτες! «Την γλώσσα μού έδωσαν ελληνική στις ακρογιαλές του Ομήρου», έγραψε ο Ελύτης. Σ’ αυτές τις ακρογιαλιές, θα κολυμπήσουμε με τα παιδιά μας τιμώντας το γλωσσικό μας πλούτο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα

210.5221314

info@ellinikiagogi.gr

Ellinikiagogi.gr