Ψάρης και Φαφούτης επιστρέφουν με νέες περιπέτειες στο «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 3» (από 11/4)

Ένας δράκος που διαφέρει εντελώς από κάθε άλλον και ένα συνεσταλμένο αγόρι που δεν ανταποκρίνεται στις άγριες απαιτήσεις του αυταρχικού Βίκινγκ πατέρα του δεν θα μπορούσαν παρά να αναπτύξουν μια φιλία καρμική, αφού ο ένας μοιάζει να εμφανίζεται στη ζωή του άλλου για να τον συμπληρώσει και να τον βοηθήσει να φτάσει εκεί όπου φαινομενικά δεν μπορεί.

Η απόλυτη ταύτιση ήρθε για την κόρη μου, όταν στην πρώτη ταινία της τριλογίας ξεπήδησε και ένα άκρως δυναμικό κορίτσι, το οποίο πρόσθεσε την δική του διαφορετικότητα σε μία κινηματογραφική συνταγή που δεν θα μπορούσε να αφήσει κανένα μικρό (και μεγάλο, μη σας πω) θεατή ασυγκίνητο!

Αγαπήσαμε φανατικά το «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας» για την συγκινητική σχέση ανάμεσα στον Ψάρη, γιο του αρχηγού των Βίκινγκς, και τον δράκο του, Φαφούτη. Για τις -εκ πρώτης- μεγάλες αδυναμίες τους που τελικά εξελισσόνται στα πιο ανίκητα όπλα τους. Γιατί λίγες φορές έχουμε συναντήσει κινηματογραφικούς ήρωες με τόσο αθώα και δυνατή ταυτόχρονα ψυχή και γιατί, εκπαιδευτές δράκων μπορεί να μην υπάρχουν, όμως υπάρχει τόσο έντονα από την πλευρά των γονιών να γίνουν τα παιδιά τους όσα ΕΚΕΙΝΟΙ ονειρεύονται που η ταινία δεν μπορούσε να μας το λέει πιο καθαρά: Αγάπα το παιδί σου γι’αυτό που είναι -ντροπαλό, συνεσταλμένο ή “άγριο”, θρασύ- και όχι γι’αυτό που θα’θελες να είναι.

Στη δεύτερη ταινία της σειράς, 5 χρόνια μετά την πρώτη, ο Ψάρης έχει πλέον ωριμάσει και η θέση του στην ιεραρχία των Βίκινγκς έχει πια κατοχυρωθεί. Αφού πλέον έχει ανακαλύψει τον εαυτό του, έρχεται η ώρα να ανακαλύψει και την οικογένειά του και να εμβαθύνει στη σχέση του με τη -για χρόνια χαμένη- μητέρα του. Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει έντονα φανατισμένους εχθρούς, με την αξία της φιλίας -και τα φανταστικά γραφικά- να έρχονται ξανά σε πρώτο πλάνο. Ο φίλος μας τα καταφέρνει για ακόμα μια φορά μια χαρά!

Στην πρώτη ταινία, λοιπόν, τα παιδιά γνωρίζουν τον ρατσισμό. Στη δεύτερη τον φανατισμό. Τι έχουμε να περιμένουμε από την τρίτη ταινία;

Ραντεβού στις 11 Απριλίου στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η DreamWorks Animation έβαλε τα δυνατά της προκειμένου στις 11 Απριλίου να απολαύσουμε το πιο “δυνατό” τέλος στην υπέροχη αυτή τριλογία.

Στο κατά πολλούς καλύτερο, ακόμα και από τα δύο προηγούμενα, σίκουελ, προβάλλεται το ζήτημα της αποδοχής και της ανεκτικότητας.

Η ενηλικίωση του λατρεμένου Φαφούτη έχει πολλά να μας διδάξει και πολλά να μας θυμίσει για τη χαμένη αθωότητα και για τους δεσμούς αληθινής αγάπης.

Στο τρίτο «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας» ένα ακόμα κινηματογραφικό ταξίδι γεμάτο χιούμορ, περιπέτεια και γνήσια συναισθήματα μας περιμένει, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς, θα μας κερδίσουν το υπέροχο σκίτσο, η φαντασμαγορική δράση και τα μαθήματα ζωής!

Η υπόθεση της ταινίας

Ο επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ.

Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες.

Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.

Οι συντελεστές της ταινίας:

Σκηνοθεσία: Ντιν ντε Μπλουά

Σενάριο: Ντιν ντε Μπλουά, Κρεσίντα Κάουελ

Με τις φωνές των:

Ψάρης  Βαγγέλης Ευαγγέλου

Άστριντ  Ηρώ Μπέζου

Γκρίμελ Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Πέτρα Γιώτα Μηλίτση

Μύξαρχος Πάνης Καλοφωλιάς

Σκόρδος Φώτης Πετρίδης

Πέτρας Δημήτρης Μάριζας

Λέπιας Φοίβος Ριμένας

Βάλκα Ιφιγένεια Στάικου

Στωικός Νίκος Παπαδόπουλος

Απόδοση ελληνικών διαλόγων: Πάνυ Ναούμ

Προσαρμογή/Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής

Διάρκεια: 104’

ΑΠΟ 11 ΑΠΡΙΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ 3D από την TULIP

Δείτε το trailer της ταινίας :