Ψηφιακή Μέριμνα: Τα 4 βήματα για να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα το voucher των 200 ευρώ για laptop ή tablet

Από την Δευτέρα 5 Απριλίου, ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων επιχορήγησης για τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μέσω του οποίου θα δοθούν voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές από 4 έως 24 ετών για να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop και να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης & την Κοινωνία της Πληροφορίας, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Ψηφιακή Μέριμνα Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα αφορά περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, ενώ τα οικονομικά κριτήρια για τους δικαιούχους είναι τα εξής:

  • Οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
  • Οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Πώς γίνεται η αίτηση στο digital-access.gov.gr για το voucher των 200 ευρώ

  • Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/, όπου μπαίνετε με τους προσωπικούς σας κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνετε τα στοιχεία που σας ζητούνται. Για την αίτηση απαιτούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτησή τους, όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές, καθώς και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών.

 

  • Ο έλεγχος γίνεται αυτόματα, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, ωστόσο σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών.

 

  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης, λαμβάνετε την επιταγή ή τις επιταγές σας και μέσω της πλατφόρμας, αλλά και με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν.

Πώς εξαργυρώνετε το κουπόνι

Η διαδικασία ώστε να αποκτήσετε το tablet, το laptop, ή το desktop που επιθυμείτε  είναι απλή: Έχοντας λάβει το κουπόνι κουπόνι των 200 ευρώ, μπορείτε να το εξαργυρώσετε τόσο στα φυσικά καταστήματα Public, όσο και online στο public.gr, όπου θα βρείτε σίγουρα τον εξοπλισμό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Σημαντικό! Η αγορά μπορεί να ξεπερνά το ποσό της αξίας που καλύπτει το κουπόνι, με τη συμπλήρωση του υπολειπόμενου ποσού από εσάς.

Laptop, pc ή tablet; Ποια είναι η ιδανική επιλογή για το μαθητή/σπουδαστή

Η επιλογή της συσκευής που θα επιλέξετε είναι καθαρά προσωπική επιλογή που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης του κάθε παιδιού. 

Ο επιτραπέζιος υπολογιστής διαθέτει περισσότερα τεχνικά προτερήματα και μπορεί να προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις. Αν όμως το παιδί δεν διαθέτει δικό του γραφείο ή του αρέσει να παρακολουθεί τα μαθήματα σε διάφορες γωνιές του σπιτιού και να έχει ελευθερία κινήσεων τότε το laptop είναι η ιδανική πρόταση.

Στη φιλοσοφία του laptop είναι το tablet που είναι ακόμη πιο εύχρηστο ως προς τη μεταφορά, είναι μικρό σε μέγεθος και ελαφρύ ενώ το γεγονός ότι  η πλοήγηση πραγματοποιείται απλά με τα δάχτυλα αποτελεί ένα συν για τα παιδιά νηπιακής και πρωτοσχολικής ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με το πληκτρολόγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα tablet διαθέτουν, μεγαλύτερη αυτονομία αφού η μπαταρία τους διαρκεί για περισσότερο χρόνο σε σχέση με εκείνη ενός laptop όμως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να πληκτρολογεί ο μαθητής κείμενα και εργασίες.

 

Εξαργυρώστε το voucher σας στα Public και στηρίξετε το πρόγραμμα «ΔΕΣΜΟΣ για τα σχολεία»

Το Public, ο απόλυτος προορισμός τεχνολογίας, στηρίζει δυναμικά το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021, που βοηθά χιλιάδες μαθητές και φοιτητές να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, με όφελος έως και 200 ευρώ.

Επιλέγοντας για την εξαργύρωση του voucher τα καταστήματα Public, συμβάλλετε στην ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ» που εξοπλίζει τις αίθουσες πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τα Σχολεία». Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την υποστήριξη σχολείων, σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες μάθησης με εξοπλισμό, εκπαιδευτικό υλικό και έργα υποδομής.

Αξίζει να προσφέρουμε όλοι το λιθαράκι μας για να δώσουμε στα παιδιά τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν!