Ρόδος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη μητέρα της 9χρονης που είχε λιποθυμήσει από την πείνα

Στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου έφτασε πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μεταβεί στην Χάλκη για να παραστεί στο τρίμηνο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού και την ονοματοδοσία του πολυδύναμου ιατρείου.

Τετ α τετ Μητσοτάκη με τη μητέρα της 9χρονης

O πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr συναντήθηκε σε μια αίθουσα με του αεροδρομίου με τη μητέρα της 9χρονης, η οποία τον Ιούνιο είχε λιποθυμήσει από την πείνα.

Αν και με εντολή του δεν βρέθηκαν στο σημείο ούτε φωτογράφοι, ούτε κάμερες, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συνάντηση κράτησε για αρκετή ώρα με τη γυναίκα να ευχαριστεί και από κοντά τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που της παρείχε και τη μεσολάβηση να βρει δουλειά. Παράλληλα και τον διαβεβαίωσε πως η 9χρονη κόρη της είναι καλά στην υγεία της. Aπό την πλευρά του ο πρωθυπουργός αφού τη ρώτησε για τη νέα της δουλεία, της είπε πως ό,τι χρειαστεί θα είναι στο πλευρό της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα μέσα Ιουνίου το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την είδηση ότι ένα 9χρονη λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο της Ρόδου. Η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος μητέρα του, αναζητούσε εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο κορίτσια της, όμως τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά λόγω κορωνοϊού. Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες των δίδυμων κοριτσιών της που μεγαλώνει μόνη της καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Μετά το περιστατικό με εντολή του πρωθυπουργού παρενέβη ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης και βρέθηκε εργασία στην μητέρα της 9χρονης.