Σάμος: 19χρονος ξεψύχησε λόγω έλλειψης ασθενοφόρου | Infokids.gr
 • Σάμος: 19χρονος ξεψύχησε λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στο νησί

  Σε μία χώρα που φημίζεται για τον τουρισμό της και που ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου που τα νησιά σφύζουν από επισκέπτες, όλες οι κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες.

  Ο λόγος για τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου φοιτητή και αθλητή στη Σάμο, ο οποίος κατέρρευσε ενώ έπαιζε μπάσκετ, στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου.

  Κι όμως, το παιδί θα μπορούσε να έχει σωθεί, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ασθενοφόρο που κλήθηκε να τον παραλάβει, έκανε 1,5 ώρα για να φτάσει, ενώ το κέντρο υγείας της περιοχής, είναι χωρίς καρδιολόγο.

  Όπως χαρακτηριστικά είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Open, μιλώντας για τον μοναδικό οδηγό που υπήρχε στη βάρδια: «Το νησί είναι υπό διάλυση! Ήρθε ο οδηγός του ασθενοφόρου με παντόφλες».

  Οι δε κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν, ότι αν και στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν οδηγοί για να τα στελεχώσουν. Έτσι, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί κάθε φορά, καλείται να πηγαίνει σε όλα τα περιστατικά!

  Έτσι, όταν το ασθενοφόρο έφτασε για να παραλάβει τον άτυχο 19χρονο, ήταν πλέον αργά. 

  Ωστόσο, όπως επιβεβαιώνει ιδιώτης γιατρός που πήγε στο σημείο για να βοηθήσει, ο νεαρός θα μπορούσε σήμερα να ζει, αν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος: «Κλήθηκα εκεί και το παιδί ανένηψε. Έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο… Μια ώρα την έκανε το ασθενοφόρο… Σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ήταν νωρίτερα το ασθενοφόρο. Αν περάσουν 5 λεπτά, δεν συζητώ 10, ο εγκέφαλος είναι νεκρός…».

  Πηγή: open

 • Επικοινωνήστε μαζί μας:
  Μύλων 75 104 41 Αθήνα
  210 5121893 | 6981 090029

  τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

  news@infokids.gr

  για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου