Σε αυτό το ελληνικό σχολείο, οι μαθητές πριν μπουν για μάθημα κάνουν τον πιο τρυφερό χαιρετισμό

Με χαρά είδαμε το video ελληνικού δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης όπου απεικονίζεται ο πρωτότυπος και άκρως εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο οι μαθητές λένε «καλημέρα», λίγο πριν μπουν στην τάξη.

Οι μαθητές λένε «καλημέρα» με έξι διαφορετικούς τρόπους

Ειδικότερα, έξω από την πόρτα της αίθουσας έχει τοιχοκολληθεί ένα χαρτί με έξι διαφορετικούς τρόπους καλωσορίσματος: «δίνουμε χέρια», «κόλλα πέντε», «αγκαλιά», «μπουνίτσα», «χορεύουμε» και «δίνουμε αγκώνες». Ένας από τους μαθητές στέκεται στην είσοδο και υποδέχεται τους συμμαθητές του, καθένας από τους οποίους επιλέγει τον τρόπο που θα πούνε «καλημέρα» ακουμπώντας πρώτα ένα από τα έξι εικονίδια.

Καθένας από αυτούς τους έξι τρόπους καλωσορίσματος συμβάλλει με τον δικό του τρόπο, στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, δημιουργεί την αίσθηση της ομαδικότητας και συσφίγγει περισσότερο τις ήδη στενές σχέσεις ανάμεσα στους μαθητές.

Το πρωτότυπο αυτό καλωσόρισμα λαμβάνει χώρα κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή στις τάξεις Α’ και Δ’ του Δημοτικού Σχολείου και έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να καθιερώσετε αυτόν τον χαιρετισμό και στη δική σας τάξη;

Δείτε το video αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας