Σοκ στην Κρήτη: Οικογενειακός φίλος ασέλγησε σε 9χρονο κορίτσι

Μία υπόθεση ασέλγειας σε μικρό κορίτσι συγκλονίζει την κοινωνία του Ηρακλείου της Κρήτης.

Ένας 35χρονος, αιγυπτιακής καταγωγής, συνελήφθη το Σαββατοκύριακο, με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Συγκεκριμένα ο Αιγύπτιος, που σήμερα δικάζεται από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε τη σχέση με την οικογένεια και την εμπιστοσύνη των γονιών προς το πρόσωπό του.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του παιδιού είναι κι εκείνος από την Αίγυπτο, ενώ η μητέρα Ελληνίδα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 35χρονος πήγε στο πάρκο όπου έπαιζε το 9χρονο κορίτσι, την πήρε με το δίκυκλό του και τη θώπευσε.

Την ώρα της προσαγωγής του 35χρονου σήμερα, λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, παρόντες ήταν οι γονείς καθώς και συγγενείς της μητέρας, που ξέσπασαν, χτυπώντας τον κατηγορούμενο.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν και το επεισόδιο έληξε.

Η ποινή που του επιβλήθηκε

Ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος  από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή (και έκτιση μέρους της ποινής) υπό τους όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και να μην προσεγγίζει την ανήλικη.  Του αναγνωρίστηκε ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο συνήγορος του κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας σχολίασε στο Cretalive: «Το ότι ο εντολέας μας αφέθηκε ελεύθερος και δεν θα στερηθεί την προσωπική του ελευθερία -δεδομένης και της ποινικής απαξίας της φερομένης ως τελεσθείσας αξιόποινης πράξης- ομολογουμένως μας ικανοποιεί.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι έτι μια φορά και σε αυτήν την υπόθεση προβάλει ως πιεστικά και δικαιοκρατικά επίκαιρη η νομοθετική/δικονομική ανάγκη ενίσχυσης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου ως προς τον τρόπο εξέτασης του ανηλίκου καθώς ο κίνδυνος παρείσφρησις δικαστικής πλάνης καραδοκεί.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης ο εντολέας μου αρνείται στεντορείως την αποδιδόμενη κατηγορία και είμαι βέβαιος για την απαλλαγή του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ,δεδομένου ότι αναμένεται να προσκομιστούν έγγραφα που θα αποδεικνύουν ανενδοίαστα ότι λίγο μετά από τότε που φέρεται να έλαβε χώρα η εκμυστήρευση της φερομένης ως παθούσας στους γονείς της , ο πατέρας της τελευταίας συνομιλούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα στον εντολέα μου ζητώντας του εξυπηρετήσεις….. Ενώ αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας τ οποία θα καταρρίψουν και την τελευταία υπόνοια ενοχής για τον κατηγορούμενο».