Στη Νορβηγία ο 6χρονος – «Δεν θα επιτρέψουμε να απαχθεί ξανά από τη μητέρα του»- Συγκλονίζει η Ελληνίδα προγιαγιά

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ AMBER ALERT HELLAS  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΡΑΪΝΕΡ ΤΖΕΪΣΟΝ (ον.) ΠΕΝΤΕΡΣΕΝ (επ.) 6 EΤΩΝ

Στις 26/05/2022 δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για την παύση του συναγερμού Amber Alert Hellas το οποίο είχε εκδοθεί επίσης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στις 25/05/2022. Από σήμερα την υπόθεση χειρίζονται αποκλειστικά οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Αυτό είναι το email που ενημερώνει ότι ο 6χρονος Ράινερ είναι στη Νορβηγία – Οι πρώτες στιγμές του παιδιού στο Όσλο

Με πλαστά έγγραφα ο 6χρονος Ράινερ Πέντερσεν, για τον οποίο έχει εκδοθεί Amber Alert μετά την αρπαγή του από το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα του στην Κηφισιά, ταξίδεψε και βρίσκεται στη Νορβηγία

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου στην Ελλάδα, έλαβε email από Νορβηγό συνάδελφο της, ο οποίος της επιβεβαίωνε ότι το παιδί βρίσκεται στη χώρα διαμονής του πατέρα. Ο 6χρόνος Ράινερ Πέντερσεν, σε συνεννόηση του πατέρα με τον Ισλανδό θείο του κατάφεραν να διαφύγουν στη Νορβηγία με πλαστά έγγραφα για το αγόρι καθώς είχαν ενημερωθεί οι διαβατηριακές Αρχές.

Εκτιμάται ότι ταξίδεψαν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς  στην πόλη εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του κινητών τους τηλεφώνων, μέσω Δανίας ο 6χρονος έφτασε στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα και το θείο του όπου βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απαχθεί ξανά από τη μητέρα του» λέει ο μπαμπάς

Το email που απέστειλε ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Ράινερ προς συναδέλφους του στην Ελλάδα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.Τo ηλεκτρονικό μήνυμα έφτασε στις έξι χθες (25.05.2022) το απόγευμα στο γραφείο τόσο του δικηγόρου της μητέρας της 6χρονης όσο και στη νομική σύμβουλο του Νορβηγού στη χώρας μας.

«Σήμερα (σ.σ. 25.05.2022) το απόγευμα, ο πελάτης (σ.σ. ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ) με ενημέρωσε ότι αυτός και το παιδί επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι του παιδιού, χώρα συνήθους διαμονής, στη Νορβηγία. Το παιδί ανταποκρίθηκε με χαρά και ευτυχία όταν επανενώθηκε με τον πρωταρχικό του φροντιστή χθες (σ.σ. 24.05.2022), μετά την απαγωγή στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020», αναφέρει στην αρχή του email του ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα του Ράινερ και συνεχίζοντας κάνει λόγο για τις πρώτες στιγμές του ανηλίκου στη Σκανδιναβική χώρα:

«Το ταξίδι πίσω στο σπίτι έλαβε χώρα υπό τη στοργική φροντίδα του πατέρα του και χωρίς κανένα επεισόδιο. Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειάζεται, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική του κοινότητα, καθώς και με την οικογένειά του. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σχολείο αυτό το φθινόπωρο».

«Με βάση αυτό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού. Έχουν ληφθεί τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, για να αποτρέψει άλλη μια παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία. Δυστυχώς, στη ζωή των πελατών μου, τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Χάγης. Σύμβαση του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα συνήθους διαμονής του».

«Επαναλαμβάνουμε ότι η ετυμηγορία της 15ης Ιουνίου 2021 της Περιφέρειας Kristiansand Court είναι σε ισχύ και ρυθμίζει την νομικό πλαίσιο για το παιδί. Ο πελάτης σας αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο που ορίζεται από το Δικαστήριο με δαπάνες του Δημοσίου. Η ετυμηγορία επιδόθηκε στον πελάτη σας, αλλά εκείνη επέλεξε –  δυστυχώς – να μην το σεβαστεί. Επαναλαμβάνουμε, επίσης, ότι ο πελάτης σας κατηγορείται για απαγωγή παιδιού από τις νορβηγικές αρχές και έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής της, εάν επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα».

Προγιαγιά 6χρονου Ράινερ: Άνοιξα την πόρτα και είδα ένα «θηρίο» – Άρπαξε το παιδί χωρίς να βγάλει άχνα

Σύμφωνα με την προγιαγιά του μικρού, την ώρα που ο άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του εισέβαλε στο σπίτι, εκείνη ετοίμαζε το παιδί για ύπνο. Ξαφνικά άκουσε θόρυβο στην πόρτα και τον 6χρονο να κατευθύνεται προς την πόρτα καθώς νόμιζε πως έφτασε η μητέρα του.

“Ανοίγω την πόρτα και βλέπω ένα θηρίο 1,90 μασκοφόρο. Δεν έβγαλε άχνα, βουτάει το παιδί στην μασχάλη του και βγαίνει έξω ενώ το φιμωσε για να μην φωνάξει”.
Η προγιαγιά του 6χρονου πανικοβλήθηκε βλέποντας τον άγνωστο να εισβάλει στο σπίτι και να αρπάζει το παιδί ενώ τον χαρακτήρισε “μαφιόζο”. Μάλιστα όπως είπε ο σωματότυπος του αγνώστου δεν ταιριάζει ούτε σε αυτόν του πατέρα του αγοριού ούτε στον σωματότυπο του αδερφού του.

Οι εκκλήσεις που κάνει η πλευρά των απαγωγέων για να κατέβει το amber alert προφανώς και δεν πρέπει να εισακουστούν πρώτον γιατί δεν ξέρουμε αν είναι αληθής, δεν ξέρουμε αν είναι μια παραπλάνηση και το παιδί μπορεί να βρίσκεται ακόμη εδώ και κατα δεύτερον πρέπει να έχουμε μια επίσημη ενημέρωση πρώτα από τις νορβηγικές αρχές καθως και από την πλευρά της Ελληνικής αστυνομίας να έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς έγινε αυτό αν τελικά ισχύει” δήλωσε η κ. Εμμανουέλα Τερζοπούλου θεία της μητέρας του 6χρονου, η οποία όπως είπε υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά αυτη τη στιγμή που πρέπει να απαντηθούν

 ‘’Μαμά’’, λέει, ‘’ήρθε η μαμά’’ και τρέχω κι εγώ μαζί δίπλα του στην έξοδο του σπιτιού και ανοίγω την πόρτα και βλέπω ένα ‘’θηρίο’’ 1,90 ήταν, μασκοφόρος, μάσκα σαν αστυνομικού ήταν. Άχνα δεν έβγαλε. Βουτάει το παιδί, το βάζει υπό μάλης και βγαίνει έξω.

Δημοσιογράφος: Φώναζε το παιδί;

Προγιαγιά εξάχρονου: Όχι, είχε κλείσει το στόμα του.

Διαβάστε επίσης:

Τα νεότερα για την 5χρονη Αφροδίτη που βρέθηκε αναίσθητη στο λιμάνι του Πειραιά – Το οικογενειακό δράμα με τα 6 παιδιά

Συγκλονισμένη η Ρόδος από την απώλεια του 16χρονου Λευτέρη – Ραγίζουν καρδιές τα λόγια φίλων- Αύριο η κηδεία

Ανείπωτη τραγωδία στη Πάτρα: Μετά την απώλεια της μαμάς έμειναν ορφανά και από πατέρα