Στην παιδική τηλεοπτική σειρά Μικρό μου Πόνυ εμφανίζεται για πρώτη φορά ζευγάρι ίδιου φύλου

Η παιδική τηλεοπτική σειρά «My Little Pony: Friendship Is Magic» προχωρά σε μία προσθήκη ηρώων στην ιστορία της που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πιο συγκεκριμένα, στο επεισόδιο 12 της 9ης και τελευταίας σεζόν της σειράς, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την Θεία Χόλιντεϊ και την Θεία Λόφτυ να γίνονται επίσημα κηδεμόνες της Σκούταλου, καθώς οι πραγματικοί γονείς της είναι μόνιμα απόντες για δουλειά.

Πρόκειται για το πρώτο λεσβιακό ζευγάρι που εμφανίζεται ποτέ στην εν λόγω παιδική σειρά, το οποίο πρόβαλε με ιδιαίτερη χαρά ο παραγωγός της, Michael Vogel (τέως αντιπρόεδρος της Hasbro, της εταιρίας που παράγει τα παιχνίδια Μικρό μου Πόνυ), με ένα tweet του:

‘Hey hey!!! @NicoleDubuc , @joshhaber and I doin what we can to bring more EQuality to EQuestria!! #PrideMonth,’ Vogel posted on Twitter, mentioning showrunners.

[Τι χαριτωμένο ζευγάρι! Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε περισσότερη ισότητα στην Equestrial #PrideMonth]

Σε άλλο tweet, ο Vogel επιβεβαίωσε, ότι όταν λέει «ζευγάρι» εννοεί αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε.

Προσθέτει δε, ότι σε συνεργασία με την συγγραφέα της σειράς, σκέφτηκαν, ότι αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να εισάγουν ένα LGBTQ ζευγάρι στην ιστορία και ρώτησαν την Hasbro αν συμφωνεί με αυτό. «Η διαφορετικότητα και η εκπροσώπηση είναι εξαιρετικά σημαντικές έννοιες για τα παιδιά για πολλούς λόγους, και αποτελούν προτεραιότητα και στη δική μου δουλειά. Το Μικρό μου Πόνυ ανέκαθεν είχε να κάνει με την φιλία και την αποδοχή των άλλων (των πόνυ) όσο διαφορετικοί κι αν είναι. Έτσι θεωρήσαμε, ότι η προσθήκη αυτή ήταν απαραίτητη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Vogel, ο οποίος επίσης είναι ομοφυλόφιλος.

Καταλήγει δε στο ότι ήθελε να προσφέρει στα νέα παιδιά κάτι που ο ίδιος δεν είχε ως παιδί: «Ως κάποιος που μεγάλωσε βλέποντας κάθε πιθανό παιδικό που πρόβαλε η τηλεόραση, μου αρέσει που τα LGBTQ παιδιά σήμερα μπορούν να βλέπουν τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται στις σειρές που παρακολουθούν.»

Η δε συγγραφέας Nicole Dubuc προσθέτει «Πιστεύω, ότι είναι φανταστικό που έχουμε ένα παιδικό, το οποίο ορίζει πραγματικά ότι οικογένεια σημαίνει αγάπη –για εμένα, αυτός είναι ο πυρήνας του My Little Pony».

Δείτε το εν λόγω επεισόδιο εδώ:

Πηγή: dailymail.co.uk