Στις τοξικολογικές της Μαλένας είχε βρεθεί δείγμα ουσίας σε πολύ χαμηλά επίπεδα;

Το θρίλερ της Πάτρας δεν έχει τέλος και οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών είναι συνεχείς.

Βρέθηκε τοξική ουσία και στην 3.5 ετών Μαλένα;

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου ερευνάται η πληροφορία ότι βρέθηκε δείγμα ουσίας σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, του 3,5 ετών κοριτσιού της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθανε το 2019.

Σύμφωνα με την εκπομπή Tlive αφού στάλθηκαν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης στην Ιατροδικαστική Αθηνών, δεν εντοπίστηκε καμία «ύποπτη» ουσία και όλα ήταν καθαρά.

Το νέο στοιχείο που έρχεται στο φως από ασφαλή πηγή, αφορά στο ενδεχόμενο στις πρώτες τοξικολογικές να υπήρχαν κάποια δείγματα-ίχνη ουσίας, τα οποία επειδή ακριβώς ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δεν αξιολογήθηκαν ως σημαντικά.

Όπως σημειώνουν, μάλιστα, ιατροδικαστικές πηγές, «ο τοξικολόγος δεν νομιμοποιείται να δώσει ως θετική την ουσία, όταν είναι τόσο χαμηλά τα επίπεδα».

Τα 5 μοιραία λεπτά που μεσολάβησαν από τον θάνατο της Μαλένας - Οι αναρτήσεις της μαμάς στο στόχαστρο

Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ

Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει εκ νεου οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας που ερευνώνται από το μηδέν. Ειδικά, για την περίπτωση της 3.5 ετών Μαλένας που “‘εσβησε” στο Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ τον Απρίλιο του 2019 οι ερευνητές εστιάζουν στην εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι και το κατά πόσο αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας για πολλή ώρα.

Η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της, που σημειωτέον ήταν πανομοιότυπες με αυτές που έγιναν 2,5 χρόνια αργότερα στην αδελφή της, Τζωρτζίνα, ήταν «καθαρές». 

Οι ιστολογικές εξετάσεις αντιστοίχως εντόπισαν «κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», καθώς και «έντονη πνευμονική συμφόρηση», ευρήματα που, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές ενημέρωσης, παραπέμπουν σε θάνατο από ασφυξία. Στο πόρισμά της, πάντως, η αρμόδια ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα απέδωσε τον θάνατό της σε ηπατική ανεπάρκεια.

Λέων: "Δεξιόχειρας ο δράστης της ασφυξίας στην Μαλένα" - Το σύμπτωμα που δεν έδωσε κανείς σημασία

ΤΟΞΙΚΗ ΟΥΣΙΑ Ή ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΛΕΝΑ;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της τοξικής ουσίας θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη έστω και σε μικρή ποσότητα. Έτσι, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη Μαλένα.

Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΑΛΕΝΑ

Τη λύση του μυστηρίου, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα ουσία, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.

Διαβάστε επίσης:

Καρκινοπαθής που είχε χάσει την περίοδό της κατάφερε να γεννήσει φυσιολογικά

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής στους μαθητές αυτού του σχολείου!

To Σάββατο δίνουμε ραντεβού στο σιντριβάνι του Ζαππείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής