Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης βρέθηκε το Infokids.gr!

Δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε στην άκρως τιμητική πρόσκληση της Δασκάλας της Β’ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης κ. Τίνας Βλαντή, η οποία πριν από μερικές ημέρες προσκάλεσε εκπρόσωπο της ομάδας του Infokids.gr στο σχολείο, προκειμένου να μιλήσει στους μικρούς μαθητές για την ηλεκτρονική δημοσιογραφία.

Έτσι, το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου, το Infokids.gr βρέθηκε και στα τρία τμήματα της Β’ Τάξης, όπου με αφορμή το κεφάλαιο του μαθήματος της Γλώσσας σχετικά με τις εφημερίδες και τα περιοδικά, κουβεντιάσαμε με τους μαθητές για τον ρόλο του διαδικτύου στη δημοσιογραφία.

Η υπογράφουσα, λοιπόν, μίλησε στους μαθητές της Β’ Δημοτικού για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, για την εξέλιξη του επαγγέλματος από τα παλιά χρόνια (από τον αγγελιοφόρο και τον ντελάλη) μέχρι σήμερα, για τις διαφορές της έντυπης από την ηλεκτρονική δημοσιογραφία, αλλά και για το πώς γράφεται ένα άρθρο, το οποίο επί της ουσίας βασίζεται στις αρχές της έκθεσης την οποία πρωτομαθαίνουν οι μαθητές στη Β’ Δημοτικού.

Στη συνέχεια, είδαμε την εικόνα που έχει ένα άρθρο όταν δημοσιευτεί, καταλάβαμε πως, σε αντίθεση με την εφημερίδα που είναι φθαρτή, ό,τι δημοσιεύεται στο διαδίκτυο δεν χάνεται (σχεδόν) ποτέ και κλείσαμε μιλώντας ακριβώς γι’αυτό: Για την προσοχή που χρειάζεται να δίνουμε σε κάθε τι που δημοσιεύουμε στο ίντερνετ, είτε αυτό είναι το επάγγελμά μας είτε όχι, προκειμένου να αποφύγουμε κάποιο ανεπανόρθωτο λάθος.

Το έκδηλο ενδιαφέρον των παιδιών, οι εύστοχες παρατηρήσεις και οι γνήσιες απορίες τους μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία και ελπίζουμε να βάλαμε το λιθαράκι μας στο να μάθουν κάτι νέο για τον κόσμο στον οποίον προετοιμάζονται να βγουν.

Ευχαριστούμε πολύ το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης για την ευκαιρία αυτή!  

*Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Μικροί Δημοσιογράφοι” που έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το infokids.gr αποκλειστικά για παρουσίαση σε σχολεία.