Summer Camps 2018: Τα προγράμματα θερινής δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρουν οι Δήμοι στους λιλιπούτειους δημότες

Οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας προσφέρουν προγράμματα θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και διοργανώνουν summer camps χωρίς διανυκτέρευση που εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους γονείς την οργανωμένη απασχόληση των παιδιών τους από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όλα τα αθλητικά και ψυχαγωγικά καλοκαιρινά προγράμματα των Δήμων δίνουν στους λιλιπούτειους δημότες τη δυνατότητα να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη με δημιουργικές δραστηριότητες, διασκέδαση και παιχνίδι!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα Summer Camps 2018 των Δήμων. Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς με νέα Camps σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων.

Δ. Αθηναίων

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων για δεξιότητες και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ξεκινά στις 25 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 12 Αυγούστου, το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών, στις Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων. Δικαιούχοι για δωρεάν συμμετοχή είναι κατά προτεραιότητα τα παιδιά δημοτών, κατοίκων και δημοτικών υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων. Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται στις επτά (7) Δημοτικές Κοινότητες από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια των παιδιών, οι οποίοι πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα για την υπογραφή του σχετικού εντύπου. Οι Παιδικές Εξοχές του δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Άγιο Αντρέα Αττικής, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων, σε απόσταση 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Δ. Κερατσινίου – Δ. Δραπετσώνας

Θερινό πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων θα εφαρμόσει ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με σκοπό τη στήριξη οικονομικά ευάλωτων οικογενειών, αλλά και την προσφορά δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 23 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 7 Ιουνίου.

Η τελική επιλογή των παιδιών θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μοριοδότηση με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του δήμου που δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ή ασφαλιστικού φορέα.Προτεραιότητα θα δοθεί σε μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους, οικογένειες με τρία και άνω ανήλικα τέκνα, οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Δήμος Πειραιά

Ξεκινούν την Τρίτη 29/5/2018, οι εγγραφές στο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά από 6 έως 14 ετών, που διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.,  περιλαμβάνει αθλητικά παιχνίδια, ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις & παιχνίδια, Αποστολές & Ανακαλύψεις, τοξοβολία, κατασκευές.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο κτίριο των Ραλλείων Πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων (Μ. Αλεξάνδρου & Τζαβέλλα) και θα εξελιχθεί σε τρεις περιόδους.

Συγκεκριμένα:

Α’ Περίοδος: 18/06/2018 έως και 29/06/2018 – 07:30 έως 15:30 

Β’ Περίοδος: 02/07/2018 έως και 13/07/2018 – 07:30 έως 15:30 

Γ’ Περίοδος: 16/07/2018 έως και 27/07/2018 – 07:30 έως 15:30

Αιτήσεις συμμετοχής

Υποβάλλονται στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. (Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμάδων 11, 4ος όροφος) από τις 9:00 έως τις 13:00, Δευτέρα έως Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 8/6/2018. Οι αιτήσεις θα πρέπει να φέρουν την υπογραφή των ασκούντων τη γονική μέριμνα των τέκνων.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  1. Πρόσφατη ιατρική βεβαίωση του παιδιού
  2. Πιστοποιητικό Γέννησης
  3. Φωτοτυπίες ταυτότητας και των δύο γονέων / κηδεμόνα

Ασφάλεια

Όλα τα παιδιά θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης.

Το κόστος συμμετοχής ανά περίοδο είναι 70 ευρώ για το πρώτο παιδί, 50 ευρώ για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας και 30 ευρώ για το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας.

Δήμος Ιλίου

Ο δήμος Ιλίου θα υλοποιήσει και αυτό το καλοκαίρι το επιτυχημένο πρόγραμμα «Καλοκαιρινό Camp» για παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2006 έως και το 2012. Το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Camp θα υλοποιηθεί σε 3 περιόδους, διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μία, από 18.06.2018 έως 27.07.2018. Τα παιδιά απολαμβάνουν ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας με μια σειρά αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καλλιεργώντας το ομαδικό και αθλητικό πνεύμα, μέσα από διαφορετικά είδη αθλημάτων και ποικίλες μορφές τέχνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλοπαιδιές (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, τένις, ενόργανη, ρυθμική, γυμναστική), πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια (πινκ-πονκ, σκάκι, αγγειοπλαστική, ζωγραφική, μοντέρνο και παραδοσιακό χορό), καθώς και προβολή ταινιών στο χώρο του κινηματογράφου.

Το καλοκαιρινό Camp πραγματοποιείται στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας (επί των οδών Πριάμου και Πρέσπας), με την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής και επιμορφωτών. Προσέλευση παιδιών 07:30 – 08:30 και αποχώρηση 14:00 – 15.30.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.sportscultureilion.gr, που δημιούργησε ο Δήμος Ιλίου για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

Από σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 θα τεθεί σε λειτουργία η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής, μέσω της ιστοσελίδας sportscultureilion.gr. Από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και έως την συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές τους και μέσω του αρμόδιου Γραφείου Αθλητικών Προγραμμάτων (Νέστορος 101, 1ος όροφος), Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 – 14:30, Δευτέρα και Τετάρτη 18:00 – 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον κύριο Αριστοτέλη Πέτσα στο τηλέφωνο 2102691625.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι:

Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου
Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή άλλου δικαιολογητικού στο οποίο να εμφανίζεται το Α.Φ.Μ. και η διεύθυνση κατοικίας των γονέων (για τους δημότες Ιλίου αρκεί η αστυνομική ταυτότητα)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης παιδιού (για τους ετεροδημότες)
Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης – Α.Μ.Κ.Α. του παιδιού

Το κόστος εγγραφής είναι 5€ και η οικονομική συμμετοχή, για κάθε περίοδο, ορίζεται στα 30€ για κάθε παιδί. Οι θέσεις θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από παιδιά δημοτών και κατοίκων του Δήμου Ιλίου.

7ο Αττικό Μουσικό Camp του Δ. Ταύρου – Μοσχάτου

Για 7η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο των θερινών προγραμμάτων του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου διοργανώνεται το Αττικό Μουσικό Camp. Δέκα μέρες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νέων μουσικών απ’ όλη την Αττική που θα λάβει μέρος στο φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 χρονών και προσφέρει: σεμινάρια, ομαδικά και ατομικά μαθήματα, μουσικά σύνολα, παιχνίδι, μουσική ακρόαση και άλλα καθώς επίσης και συναυλίες, παραστάσεις από καταξιωμένους μουσικούς με ελεύθερη είσοδο.

Το Πνευματικό κέντρο στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες «γιατί η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα που μιλάει στο μυαλό και τις καρδιές όλων των ηλικιών απαλύνοντας τις δυσκολίες και βοηθώντας στο διάλογο των ανθρώπων και των λαών» Απόστολος Σιώκας  (Πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου). Στόχος του Αττικού Μουσικού Camp είναι να προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε ένα ψυχαγωγικό περιβάλλον σε παιδιά και νέους, να προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους μουσικούς να μαθητεύσουν με πολλούς δασκάλους και να επικοινωνήσουν με διάφορες προσεγγίσεις. Επίσης να φέρει σε επαφή παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα, να εμπλουτίσει με γνώσεις, πληροφορίες και μουσική εμπειρία την καλλιτεχνική έκφραση νέων μουσικών.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60€ . Ειδικές εκπτώσεις

Α) Συμμετοχή δύο ή περισσότερα αδέρφια (-15%)

Β) Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου-Ταύρου (-25%)

Γ) Μαθητές των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (-25%)

Δ) ομαδικές συμμετοχές (κατόπιν συνεννόησης)

Ε) Παιδιά των θερινών προγραμμάτων του Δήμου

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νίκος Χατζηελευθερίου: 6937430117

Χριστίνα Πολυκρέτη: 6978368294

Δήμος:  2104833230

Δημοτικό Ωδείο,

Ελευθερίας & Λυκούργου (σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτο)

Δήμος Αχαρνών

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών θα υλοποιήσει και αυτή τη χρονιά το θερινό πρόγραμμα  “Καλοκαίρι στην πόλη”.   Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 χρονών και τους δίνει τη δυνατότητα να αθληθούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν, θα γυμναστούν, θα χορέψουν, θα επισκεφτούν χώρους πολιτισμού, αθλητισμού και διασκέδασης και φυσικά θα συμμετάσχουν σε αποδράσεις στη θάλασσα, γιατί δε νοείται καλοκαίρι χωρίς θάλασσα. Το κόστος είναι ανάλογο των περιόδων συμμετοχής και της συμμετοχής αδελφών, ενώ ισχύουν ειδικές τιμές για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Δήμος Κορυδαλλού

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου Κορυδαλλού για παιδιά δημοτικού, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών μετά το κλείσιμο των σχολείων τους. Το πρόγραμμα «Διακοπές στην πόλη μου» θα λειτουργήσει τέσσερις εβδομάδες, από 18 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου στο 1ο, 6ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07.30 έως 16.00.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, εικαστικά, θεατρική αγωγή, σκάκι, κινηματογράφο, κολύμπι, παιδαγωγικές δράσεις. Στο πλαίσιο των φετινών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί οδοντοστοματικός έλεγχος σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Χαμόγελο του Παιδιού, γνωριμία με τα αρωματικά φυτά από τη Διεύθυνση Πάρκων & Κηποτεχνίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία της υγιεινής διατροφής από τους ειδικούς των Κοινωνικών Υπηρεσιών, ενημέρωση για την ασφάλεια σε περίπτωση σεισμού, μέσα από το εθελοντικό πρόγραμμα της ΕΔΟΚ: «Μαθαίνω να ζω με τον Εγκέλαδο», γνωριμία με την ορθή χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου. Επίσης φέτος τα παιδιά, θα έρθουν ακόμη περισσότερο σε επαφή με το παιδικό βιβλίο μέσα από δράσεις φιλαναγνωσίας, θα απολαύσουν τα θαλάσσια μπάνια τους με την επίβλεψη έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, την παρουσία ναυαγοσώστη και γιατρού, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης που δημιουργούν οι συνεργάτες του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του δήμου. Ακόμη, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική μουσικοθεατρική παράσταση: «Μέλισσα και μέλι μέσα στους αιώνες – μια γλυκιά ιστορία».

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν στις 29/5 και θα διαρκέσουν έως τις 8/6, στον Οργανισμό ‘Αθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού, (Σολωμού 2-4, ΔΑΚ Κορυδαλλού). Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά στο 210 4944364-5 εσωτ. 1, Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 09:00 έως τις 14:00, την Παρασκευή 09:00 έως 13:00 καθώς και Τετάρτη 30/5, Δευτέρα 4/6 και Πέμπτη 7/6, το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Δήμος Γλυφάδας

Ξεκινάει και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης (summer camp) από το Δήμο Γλυφάδας, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών των μόνιμων κατοίκων της Γλυφάδας. Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη των οικογενειών των κατοίκων της Γλυφάδας και η προσφορά ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και γνώσης στα παιδιά. Η συνολική διάρκεια του summer camp θα είναι πέντε εβδομάδες (25 Ιουνίου-27 Ιουλίου), στη διάρκεια των οποίων το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7:45 π.μ. ως τις 4:15 μ.μ.

Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Ματθαίος Λιούγκας» (πλ. Νυμφών) τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την επόμενη Δευτέρα, 11 Ιουνίου ως και την Κυριακή, 17 Ιουνίου, στο ΔΑΚ «Ματθαίος Λιούγκας», από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα πλήθος αθλημάτων (στίβο, μπάσκετ, κολύμβηση, κ.λπ.), να συνδεθούν με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, να γνωρίσουν από κοντά σπουδαίους αθλητές, να διασκεδάσουν με περιπέτειες κινηματογραφικών ηρώων και να κοινωνικοποιηθούν. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία και όχι μόνο, ενώ θα υπάρχουν καθημερινά αθλητικές δράσεις, δημιουργικά παλιά και νέα παιχνίδια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλονται μαζί με την αίτηση εγγραφής είναι τα ακόλουθα:

  1. Αίτηση εγγραφής (παραλαμβάνεται από το χώρο εγγραφής
  2. Υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαμβάνεται από το χώρο εγγραφής)
  3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή εκκαθαριστικό εφορίας όπου να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας
  4. Ιατρική βεβαίωση του παιδιού
  5. Πιστοποιητικό γεννήσεως (για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2012)

Σημειώνεται πως τα δύο πρώτα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν και στην ιστοσελίδα glyfada.gr/camp

Το κόστος της συμμετοχής στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά παιδί (το υπόλοιπο κόστος καλύπτεται από το Δήμο). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή να λάβουν μέρος στο summer camp. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2108943800.

Δήμος Διονύσου

Και φέτος ο Δήμος Διονύσου προσφέρει στους δημότες-γονείς και τα παιδιά τους το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα “Summer Camp”,  από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 27 Ιουλίου και απευθύνεται σε παιδιά  ηλικίας από 5-13 χρόνων.  Το αθλητικό camp εισάγει τα παιδιά στα οφέλη της άθλησης και τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, βόλεϊ, αυτοάμυνα, στίβο. Το δημιουργικό-ψυχαγωγικό camp βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή μέσα από δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπου τα παιδιά αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα. Το κόστος εγγραφής για κάθε παιδί ανά χρονική περίοδο είναι 10 ευρώ για τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου και 5 ευρώ για τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και ανέργους.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Μετά το τέλος της σχολικής περιόδου  πραγματοποιείται  κάθε χρόνο Θερινό πρόγραμμα  Ημερήσιας Αθλητικής & Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ηλικίας 6-12 ετών και η διάρκειά του είναι τρεις εβδομάδες. Το πρόγραμμα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά από τη λήξη του σχολικού έτους μέχρι τις οικογενειακές διακοπές. Οι εκπαιδευτές είναι παιδαγωγοί και καθηγητές Φυσικής αγωγής. Τα παιδιά χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες με κριτήριο την ηλικία.Υπάρχει μόνιμη παρουσία Ιατρού και παροχή Πρώτων βοηθειών.Το Summer Camp λειτουργεί σε εβδομαδιαίες περιόδους και το ημερήσιο πρόγραμμα είναι καθημερινό (εκτός σαββατοκύριακου) από τις 07:30 έως τις 16:00.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Για 16η συνεχόμενη χρονιά, το πρώτο καλοκαιρινό αθλητικό Camp της περιοχής με περισσότερα από 2700 παιδιά είναι γεγονός! Ο χώρος είναι ιδανικός, οι δραστηριότητες μαγικές και η εμπειρία δεδομένη! Τα παιδιά σε έναν πραγματικό παράδεισο έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να τρέξουν και να περάσουν ξέγνοιαστα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Συνδυάζοντας το παιχνίδι με την καθημερινή χρήση του aqua park το φετινό καλοκαιρινό camp προβλέπεται να είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Οι εγγραφές γίνονται στο Κολυμβητήριο. Το Camp ξεκινά στις 18 Ιουνίου και τελειώνει στις 3 Αυγούστου.

Δ. Νέας Σμύρνης

Ξεκινούν οι εγγραφές στο πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Αθλοδιακοπές». Ο θεσμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, έχει κύριο στόχο την καλοκαιρινή απασχόληση, την ψυχαγωγία και την εκτόνωση τους μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων. Διαρκεί  από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το τέλος Ιουλίου και πραγματοποιείται σε τρία αθλητικά κέντρα της πόλης .

Μάθετε περισσότερα εδώ

Δήμος Πατρέων

Ο Δήμος Πατρέων θα λειτουργήσει και φέτος την Ημερήσια Παιδική Κατασκήνωση στην πλαζ του ΕΟΤ, καθώς και την Ημερήσια Παιδική Κατασκήνωση, στα Ροΐτικα. Η λειτουργία τους ξεκινά από τις 20 Ιούνη και ολοκληρώνεται στις 14 Αυγούστου. Οι κατασκηνώσεις αφορούν παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2005 έως το 2010. Το ημερήσιο πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει πλήρη διατροφή και δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δήμος Θεσσαλονίκης

Έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι γονείς επιθυμούν για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα “ Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2018” που πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έως την Κυριακή η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ έως την Παρασκευή για όσους επιλέξουν να  τις καταθέσουν αυτοπροσώπως στο δήμο. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, να προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων τους. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν τα παιδιά που μόλις τελείωσαν τα Προνήπια (έτος γέννησης 2013) μέχρι και τα παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο (έτος γεν. 2006) και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε άλλο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που οργανώνεται από το Δήμo Θεσσαλονίκης,(ΚΕΔΗΘ κλπ).

Η φετινή Δημιουργική Απασχόληση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής και αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00, στις παρακάτω σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης:

13ο Δημοτικό Σχολείο – Βαλαγιάννη 1 (Ε’ Κοινότητα)

19o Δημοτικό Σχολείο – Πόντου 40 (Δ΄Κοινότητα)

41ο Δημοτικό Σχολείο – Ικτίνου 5 (Α’ Κοινότητα)

63ο Δημοτικό Σχολείο – Σελίτσης 2 (Β’ Κοινότητα)

89ο Δημοτικό Σχολείο – Ν.Μάνου & Β.Όλγας (Ε’ Κοινότητα)

100o Δημοτικό Σχολείο – Διδ.Αδαμίδη 63 (Δ΄Κοινότητα

3ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας – Ζαΐμη 16 (Ενότητα Τριανδρίας)

1o Eιδικό Δημοτικό Σχολείο – Καραϊσκάκη 1α για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α)

Ιδιαίτερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν ισχύει ο περιορισμός να έχουν εργαζόμενη μητέρα.

Η αίτηση συμμετοχής των γονέων (έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018) και φέτος θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης. thessaloniki.gr (Θέλω από τον Δήμο – Θέλω να εξυπηρετηθώ – Σπουδάζω -Προγράμματα Εκπαίδευσης Κέντρου Δια Βίου Μάθησης).

Μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβάλλονται σε ηλεκτρονικό αρχείο βεβαίωση εργασίας της μητέρας (δεν απαιτείται για πολύτεκνες/μονογονεϊκές οικογένειες) ή αντίγραφο αποδεικτικού μηνιαίων αποδοχών ή πρόσφατων ενσήμων της μητέρας. Οι πολύτεκνες μητέρες, οι μητέρες με παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) και οι μονογονεϊκές οικογένειες, δεν υποβάλλουν βεβαίωση εργασίας, παρά μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Σε περίπτωση που κάποιοι από τους γονείς αδυνατούν να αποστείλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μπορούν αυτοπροσώπως να καταθέσουν την αίτηση τους στο Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Δ/σης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού (Κλεάνθους 72 – Άνω Τούμπα) έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου από ώρα 08.30 – 14.00.