Τα 10 πιο πρωτότυπα ονόματα που έδωσαν διάσημοι Έλληνες στα παιδιά τους

Έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια οι γονείς να δίνουν στα παιδιά τους ιδιαίτερα και πρωτότυπα ονόματα.

Το ίδιο ακριβώς κάνουν και πολλοί διάσημοι γονείς. Το infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα 10 πιο πρωτότυπα παιδικά ονόματα που έχουν δώσει ηθοποιοί, τραγουδιστές και άνθρωποι της ελληνικής show biz στα παιδιά τους.

Αν, λοιπόν, περιμένετε μωράκι ή ετοιμάζεστε να το βαφτίσετε, τα παρακάτω ονόματα αποτελούν πολύ ιδιαίτερες και αξιοπρόσεκτες ιδέες.

 1. Κάρολος Ηλίας

  Ο νεογέννητος γιος της Βίκυς Καγιά θα έχει ένα πολύ ιδιαίτερο όνομα, όπως ακριβώς και η μεγαλύτερη αδερφή του…
 2. Μπιάνκα

  Η κόρη της Βίκυς Καγιά, Μπιάνκα, πήρε το όνομά της, όπως έχει αποκαλύψει η μητέρα της, από το πολύ λευκό της δέρμα.
 3. Σκεύος – Γιώργος

  Ο γιος της Χρυσής Βαρδινογιάννη και του Νίνο Ξυπολυτά έχει ένα πολύ ιδιαίτερο όνομα, το οποίο απαντάται κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ο μικρός λέγεται Σκευοφύλαξ (Σκεύος) – Γιώργος.
 4. Κάρεν – Αγάπη

  Η μικρή αδερφή του Σκεύου – Γιώργου, πήρε και εκείνη δυο ονόματα από τις δύο γιαγιάδες της και ονομάζεται Κάρεν – Αγάπη.
 5. Αέλια

  Πολλά σχόλια είχε προκαλέσει η απόφαση των Κρατερού Κατσούλη και Κατερίνας Καραβάτου να ονομάσουν την κόρη τους Αέλια. Όνομα, το οποίο προέρχεται από τους ομηρικούς χρόνους και σημαίνει «ενέργεια που έρχεται από τον ήλιο».
 6. Αρίων

  Το ζεύγος Κατσούλη – Καραβάτου δεν σταματά να πρωτοτυπεί, αφού αποφάσισε να ονομάσει το δεύτερο παιδί του Αρίωνα και αυτό επειδή, όπως δήλωσαν, ήθελαν ένα όνομα που να ξεκινά από το γράμμα «Α», που είναι η αρχή των πάντων.
 7. Αθανάσιος – Περσέας

  Ο μεγαλύτερος γιος του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου έχει δυο ονόματα, ένα εκ των οποίων παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία και είναι το Περσέας.
 8. Αναστάσιος – Αλκαίος

  Ο μικρός αδερφός του Περσέα δεν θα μπορούσε να μην έχει και εκείνος το δικό του αρχαιοελληνικό όνομα. Έτσι, λοιπόν, η Ευγενία Μανωλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης βάφτισαν το δεύτερο παιδί τους Αναστάσιο – Αλκαίο.
 9. Ορφέας – Ερνέστο

  Ο μικρός γιος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει όνομα επαναστατικό, το οποίο, όμως, συνοδεύεται και από ένα πολύ όμορφο αρχαιοελληνικό όνομα. Ο δεύτερος γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα, λέγεται Ορφέας – Ερνέστο.
 10. Βαλίσια

  Ο πληθωρικός Απόστολος Γκλέτσος έχει μια 17χρονη κόρη η οποία ακούει στο όνομα Βαλίσια, το οποίο είναι συνδυασμός των Βασιλική και Παρασκευή.