Τα 6 πιο έξυπνα tips της εργαζομένης μαμάς για να έχετε πάντα οργανωμένο σπίτι!

Μητέρα δύο παιδιών μοιράζεται τα μυστικά της για ένα οργανωμένο σπίτι. Η Οlivia White, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, είναι γνωστή για το πόσο μεθοδική είναι όσον αφορά στο νοικοκυριό της.

Η 31χρονη γυναίκα μεγαλώνει 2 παιδιά και είναι υπεύθυνη για τη δική της επιχείρηση, αυτό όμως δεν την εμποδίζει να κρατά καθαρό και οργανωμένο το σπίτι της.

Η 31χρονη Olivia White

Πώς τα καταφέρνει; Με τα παρακάτω 6 μυστικά

Το καλάθι για τα άπλυτα πάντα μαζί σου

Το πρώτο κόλπο της νεαρής μητέρας για ένα οργανωμένο σπίτι περιλαμβάνει ένα καλάθι, το οποίο κουβαλάς συνεχώς μαζί σου από δωμάτιο σε δωμάτιο. «Έχω μαζί μου ένα καλάθι ή μία λεκάνη και όταν βρίσκω κάτι που δεν ανήκει στο δωμάτιο που βρίσκομαι το βάζω μέσα και το μεταφέρω στη θέση του», είπε η μητέρα.

Αν στο τέλος, μέσα στο καλάθι υπάρχουν αντικείμενα τα οποία δεν έχουν βρει τη θέση τους, αποφασίζει αν θα τους βρει μία θέση ή αν θα τα ξεφορτωθεί. Με τον τρόπο αυτό, το σπίτι της είναι πάντα τακτοποιημένο.

Φωτογραφίστε το ψυγείο σου πριν πας για ψώνια

Η τεχνολογία γίνεται αρωγός στην καθαριότητα του σπιτιού. Φωτογραφίστε το ψυγείο σας πριν πάτε για ψώνια και θα δείτε τεράστια διαφορά στη ζωή σας. «Ακόμα και όταν έχω κάνει λίστα, πάντα σκέφτομαι αν ξεχνάω ή όχι κάτι που χρειάζομαι. Για να αποφεύγω αυτή σύγχυση, κοιτάζω τη φωτογραφία του ψυγείου μου και ξέρω!».

Ακολουθήστε μια ρουτίνα το πρωί

«Το να έχεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακόμα και σε περιόδους καραντίνας  ή πανδημίας – όπως αυτή που διανύουμε – είναι απίστευτα σημαντικό για την οικογένεια», υποστηρίζει η Olivia.

Η ίδια ξεκινά την οργάνωση της ημέρας της από το προηγούμενο βράδυ και έτσι νιώθει πιο σίγουρη για το τι θα επακολουθήσει. Τι κάνει; Ετοιμάζει αποβραδίς το φαγητό της επόμενης ημέρας ή τα σνακ για τη δουλειά και το σχολείο των παιδιών. Ετοιμάζει τα πλυντήρια που θα βάλει την επόμενη ημέρα και ξεκαθαρίζει τα email της.

Το πρωί απλώνει τα ρούχα, φτιάχνει μια λίστα με όσα θα πρέπει να κάνει και βοηθά τα παιδιά να ετοιμαστούν για το σχολείο.

Αγοράστε ευχετήριες κάρτες – Πολλές

Μπορεί να ακούγεται ανούσιο, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να τρέχεις τελευταία στιγμή για να βρεις την κατάλληλη κάρτα που θα συνοδεύει το δώρο του παιδιού σου για το πάρτι του φίλου του.

Με τα παιδικά πάρτι, μάλιστα, να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο – ειδικά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς – το συγκεκριμένο tip μπορεί να χαρακτηριστεί και ως σωτήριο για τις πολυάσχολες μαμάδες. Η Olivia μάλιστα έχει πέρα από τις κάρτες και ένα stock από δωράκια, για να μην τρέχει τελευταία στιγμή!

Οργανώστε και το… αυτοκίνητο

Αν ρίξετε μια ματιά στο αυτοκίνητο σας είναι πολύ πιθανό να βρείτε ζωγραφιές των παιδιών σας πάνω στα πατάκια, χρώματα στα καθίσματα, αποδείξεις από καταστήματα και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Για να γλιτώσετε αυτόν τον «χαμό», μπορείτε να οργανώσετε το αμάξι σας, χρησιμοποιώντας θήκες που κρέμονται στο πίσω μέρος των καθισμάτων και διαχωριστικά για το πορτ παγκάζ.